Индиана Джоунс

Ние сме сериозни фенове на Индиана Джоунс – не от най-лудите, но все пак на стената ни висят шапката и камшика на любимия ни археолог, но досега не бяхме виждали всичко от това така наречено концептуално изкуство на Джим Стеранко от „Индиана Джоунс“ и решихме, че си заслужава да го споделим с вас. През 1979 Стеранко си взима кратка почивка от комиксите, с които е известен, и рисува 4 картини по специфичните инструкции на Джордж Лукас.

И сега имаме шанс не само да се наслаждаваме на доста смръщения нарисуван Инди (струва ни се, че му липсва малко чувство за хумор, но за сметка на това е супер як!), но и да разберем какви точно са били инструкциите. Имайте предвид, че Стеранко не е чел сценария и е работил само по кратките бележки на Лукас, няколко рисунки за вдъхновение и разговор със Стивън Спилбърг на вечеря.

Индиана Джоунс

Рисунка №1 трябва да е в храм в стила на инките със змии по пода и паяци по стените. Героят ни трябва да е облечен в каки панталон, да има кобур на кръста, кожено яке (кафяво като якето на Джордж), филцова шапка с обърната надолу периферия. Трябва да има камшик, закачен на колана.”

Индиана Джоунс

Рисунка №2 да е в пустиня с араби, нацистки камиони и танкове. Джордж съветва да разгледаш снимки на Хъмфри Богарт от „Съкровището на Сиера Мадре” за точния вид на героя ни.”

Индиана Джоунс

Рисунка №3 – нацистки пилот и нашия герой под крилото на самолет. Бият се много близо до перката и един от тях ще бъде размазан.” Един от тях? Каква потайност, какво нещо. Но едва ли не можете да се досетите кой ще е, дори и ако току-що се връщате от Марс и не сте гледали филма.

Индиана Джоунс

Рисунка №4 – нашият герой е на кон и скача върху нацистки камион, задната част на който е покрита с платнище. Около 1936 година, преди войната.”

Благодарности на Blastr (чрез Slashfilm), които са открили рисунките на официалния сайт на Стеранко Drawings of Steranko, и на Джонатън Ринзлър, от чиято книга „The Complete Making of Indiana Jones” получаваме разясненията как точно са създадени първите образи на Инди. И един любопитен факт, който на нас лично адски ни хареса – Ринзлър от „TRON: Заветът” e кръстен точно на този Ринзлър, който освен като автор се изживява основно като редактор в литературния отдел на „Lucasfilm”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Обикновено си позволявам по-кротки подходи, но явно ще си играя на екшън

  2. wow – рисунка № 4 я искам!!! мнооого яка! почти колкото Харисън по това време 😉 ееех, спомении! 😀 😀 😀