Бен Фстър и Рейчъл Вайс

„Вечният градинар” е изключителен филм, но по всичко личи, че следващият съвместен проект на режисьора Фернандо Мейрелес и Рейчъл Вайс, „360”, може да е още по-добър. Наистина без участието на Рейф Файнс, но за сметка на това с Антъни Хопкинс, което не е никак лоша замяна. На всичкото отгоре, според Deadline има сериозен шанс компания на Хопкинс и Вайс да прави Бен Фостър.

Определено сме фенове на Фостър и въпреки че с удоволствие ще го гледаме в „The Mechanic”, смятаме, че има нужда от повече роли в стойностни филми и с качествени режисьори. Ще ни хареса и да го виждаме по-често като обикновен човек, а не пълен изрод и психопат, но след „Alpha Dog” дори и най-нормалните му роли не са съвсем в час. Явно „360” няма да е по-различен.

Сценарият е на Питър Морган („Фрост/Никсън”, „Кралицата”), по пиесата „La Ronde” (позната още като „Reigen”) на Артур Шницлър от 1900 година, която е вдъхновила стотици разкази, пиеси и филми (както и самия Зигмунд Фройд). Не е сигурно дали филмът ще запази епохата на пиесата, но вероятно няма да има промени в структурата – десет двойки и техните сексуални взаимоотношения, които прескачат всички класи. Сцените в оригинала са следните:

1. Проститутката и войникът
2. Войникът и прислужницата
3. Прислужницата и младият джентълмен
4. Младият джентълмен и младата съпруга
5. Младата съпруга и съпругът
6. Съпругът и младата госпожица
7. Младата госпожица и поетът
8. Поетът и актрисата
9. Актрисата и графът
10. Графът и проститутката

Ако всички тези герои се запазят и в „360” скоро може да очакваме още няколко забележителни допълнения към актьорския екип. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments