The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

Третата част от популярните „Хроники на Нарния” „Плаването на „Разсъмване” дебютира на първа позиция, но аха, аха и да потъне, след като въпреки помощта на по-скъпите билети за 3D, успя да спечели едва 24,5 млн. през първия си уикенд, което е два пъти по-малко от предишните два филма, „Лъвът, вещицата и дрешникът” (65,6 млн.) и „Принц Каспиан” (55,3 млн.). „Разсъмване” се представя по-зле дори и от „Златният компас” (25,8 млн.), който беше едно от големите финансови разочарования на 2007.

52% от публиката на „Хрониките на Нарния: Плаването на “Разсъмване” е била под 25 години, което, предвид предстоящите празници, би могло да означава, че филмът все пак може да позакрепи постъпленията си. От друга страна, специалистите твърдят, че когато става дума за продължения, коледният период не е от най-благоприятните. В такъв случай единственото, на което му остава да разчита, са световните постъпления, които до момента са 105,5 милиона, в това число и американските приходи.

Според предварителните резултати, на второ място със 17 млн. финишират мега звездите Джони Деп и Анджелина Жоли с техния „The Tourist”. Макар и този резултат да е малко повече от 13,9-те млн. на „Двуличие” или пък 15,8-те млн. на „Убийци”, той все пак е по-нисък от този на „Истинска измама” (20,1 млн.), да не говорим пък за някои от предишните резултати на двете звезди.

На трето място с 14,5 милиона, „Рапунцел и разбойникът” продължава доброто си представяне като губи едва 32,6% от зрителите си спрямо миналата седмица. За 19 дни филмът е събрал приходи от 115,6 млн., което е повече от финалния резултат на предишния филм на „Disney”, “Принцесата и жабокът” (104,4 млн.).

Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” губи нови 50% от зрителите си и заема четвъртата позиция с 8,5 млн. За 24 дни филмът е успял да спечели 257,7 милиона, но бързо губи позиции (8,5 млн. е най-ниският резултат за четвърти уикенд, на който и да е филм от серията) и само идващите празници могат да му помогнат да се добере до резултатите на последните три части – „Огненият бокал” (290 млн.), „Орденът на феникса” (292 млн.) и „Нечистокръвният принц” (301,9 млн.)

Тази седмица топ 5 закръгля „Неудържим” с 3,8 млн. Влаковият трилър на Дензъл Уошингтън и Тони Скот губи 37,2% от приходите си спрямо миналата седмица, благодарение на което общите му резултати стават 74,2 млн.

Извън топ 5 внимание заслужава отлично приетият от критиката „Black Swan” на Дарън Аронофски, който след като получи разширение в показа от 18 на 90 екрана, заема шестото място с 3,3 млн., с което става едва втория филм от последните две години, който успява да влезне в топ 10, докато е разпространяван в по-малко от 100 киносалона (другият филм е „Сайръс”).

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 82,9 милиона, което е равен резултат с миналата година, когато „Принцесата и жабокът” се изкачи на първото място с 24,2 млн., и с 6 % повече от 2008 г., когато „Денят, в който Земята спря” дебютира на първа позиция с 30,5 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Ти пък сега. Случвало се е филми да тръгват с такъв уикенд и да правят фурори. „Шесто чувство“, „Титаник“. Важното е да закрепи втория и третия уикенд. 🙂

  2. Падам си по Нарния, но едно не разбирам – защо тази поредица винаги остава някак си незабелязана? Честно да ви кажа, аз допреди два месеца не знаех че са направили трета част. А следя киноновините.

    Когато стане дума за други поредици като Хари Потър, Трансформърс, Железния човек, Х-Мен и Спайдър Мен, всички полудяват и появата дори на една обикновенна снимка от снимачната площадка на един от тези филми се превръща в голяма новина.

    А при Нарния това го няма. Нито се вдигна шум покрай трейлъра, нищо, абсолютно нищо. А по лошото е че бокс офиса е много слаб. Не знам, но почвам да съжалявам създателите на тази поредица, и вече съм убеден че Нарния е най-игнорирания франчайз на всички времена.

    Без съмнение.

  3. 😀 въпреки, че не съм така зле настроен като теб, ми е малко странно да го сравнявам с филмите, които изброи, ама… знам ли, ще видим, ама току-виж и FOX се уплашили като Disney 🙁

  4. @Влади Неколов

    Аз не съм зле настроен. Кефя се на Нарния и искам да продължат с филмите. Просто смятам, че третия филм е най-слабия досега, нищо повече.

    @Kiss my >

    Абсолютно си прав! Дори ние игнорирахме първите трейлъри. 🙁 Просто това което виждах, никак не ми харесваше. Първото нещо което ме изкефи веднага го пуснах.

    При Нарния изигра голяма роля СИО – синдрома на излъганите очаквани. Хората се разочароваха и сега не му дават никакъв шанс. Жалко!