Take Shelter

Вероятно вече сме споменавали колко ни радва Майкъл Шанън и колко съжаляваме, че напълно заслужената му „Оскар” номинация за „Пътят на промените” се падна в годината на Хийт Леджър и „Черният рицар”. Той е и в основата на желанието ни да гледаме „Boardwalk Empire” в мига, в който намерим минута свободно време.

Поради това, направо е шокиращо, че той не е единствената причина да сме заинтересовани от независимата драма „Take Shelter” и да желаем да ви я представим. Сюжетът на филма също звучи интересно, а и искаме да разберем дали Джесика Частейн, на която е поверена главната женска роля, наистина е чак такава кино-надежда.

Доскоро не бяхме чували за нея (и нищо чудно с тези 1-2 филма и няколко ѝ появи в сериали), а сега, като че ли благодарение на „The Debt”, участва в няколко доста престижни проекта, сред които и „The Tree of Life” на Терънс Малик – можете да я видите в първия трейлър и няма да съжалявате, че сте отделили 2 минути. В „Take Shelter” Частейн играе съпругата на главния герой Къртис, който се опитва да разбере дали апокалиптичните му сънища са прокоба или първите симптоми на психично разстройство.

Ето и официалния синопсис: Къртис живее в малко градче в Охайо със съпругата си Саманта и 6-годишната им дъщеря Хана, която е глуха. Когато Къртис започва да получава ужасяващи видения и сънища, той не ги споделя с никого и вместо това се съсредоточава в изграждането на укритие в задния си двор. Необяснимото му поведение постепенно причинява сериозни проблеми в брака му, както и в отношенията му със съседи и съграждани. Но дори покачващото се напрежение не може да се сравнява със страховете, които Къртис изпитва, опитвайки се да разбере какво точно означават сънищата му.

Премиерата на филма на Джеф Никълс ще е по време на Сънденс фестивала през 2011. Сред останалите актьори са Шей Уингам и Кати Бейкър.

Take Shelter

Take Shelter

Take Shelter

Take Shelter

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *