Kidnapped

Съдейки по трейлъра, „Kidnapped” („Secuestrados”) на Мигел Анхел Вивас изглежда като поредното испанско заглавие, което ще се изкачи доста високо в личната на класация за най-добри хорър трилъри от последните няколко години. Освен това, той е и поредното доказателство, че нещата, които се случват в испанската кинематография в точно този конкретен жанр, съвсем не са случайни.

Въпреки че самият трейлър с френетичния си монтаж не предполага нищо подобно, самият филм е изграден само от 12 дълги кадъра, които, ако може да се вярва на колегите зад океана, създават невероятно стилизирана и едновременно с това болезнено реалистична картина на безпощадно насилие, причинено от нахлуването на трима маскирани непознати в дома на едно обикновено семейство.

При все това… разминаване, от „Twitch”, които представят трейлъра ни уверяват, че той е верен на филма, както по дух, така и по съдържание.

Хайме, Марта и тяхната дъщеря Иса току-що са се преместили в нова, луксозна къща.  Марта организира специална вечеря и подготвя бутилка шампанско, с която да отпразнуват повода. Когато пада нощта обаче, трима маскирани мъже грубо нахлуват в дома им, създавайки паника и насилие.

Ако си падате по дългите кадри и психариите, ви препоръчваме да видите и новината ни за еднокадровия уругвайски хорър „La casa muda”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *