Първи тийзър трейлър на „Трансформърс 3”

от на 2010-12-09
 

„Transformers: The Dark of the Moon” - Alpha Trion

Предполагаме, че това ще е най-обсъжданият и публикуван трейлър до края на седмицата, но просто няма как да го пропуснем.

Повечето чуждестранни колеги, са изключително доволни от него и според тях лунната конспирация се връзва чудесно с част от сюжета – разбираме, че самия Бъз Олдрин има участие във филма в наши дни. За разлика от тях обаче, ние не сме имали щастието да гледаме лично с господин Бей, „тонове материал” от филма и това, което виждаме, по-скоро ни прилича на тийзър за първи филм, а не за трети.

Но както и да е. Рекламата има атмосфера, нетипично за филм от такъв ранг и пореден номер не разкрива почти нищо от цялостната история и най-важното, създава желание да видиш филма. Въпреки това, ще запазим резервираното си отношение, поне докато не видим втория трейлър, просто за да се предпазим от разочарование.

Чрез Apple

Според специалистите трансформъра, който виждаме накрая е Алфа Трион – един от първите тринадесет, който често е описван като древен механоид, свързан с Оптимус Прайм.

Премиерата на „Transformers: The Dark of the Moon”, който ще бъде в 3D, е насрочена за 1 юли 2011.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Kiss my >
  2010-12-09 at 14:36

  Харесва ми мистерията. И въпреки че трейлъра не показва "сочното" от филма, аз лично останах напълно доволен от видяното.

  Перфектен тийзър трейлър с перфектна музика и атмосфера.

  Отговор

 • 2010-12-09 at 14:43

  Не съм възхитен – тая история с луната вече почва да ми намирисва на клише… пък и не съм от феновете на поредицата :)

  Отговор

 • Veso
  2010-12-09 at 15:02

  Страхотен трейлър, много умело направен. Цялата тази история с лунната конспирация наистина ме заинтригува. Браво на Бей и компания!

  Отговор

 • Ivcho
  2010-12-09 at 15:35

  Както си и знаех за първи трейлър не показаха много.Нормално.Но не съм впечатлен.Съгласен съм с fpsy че този трейлър по приляга на Transformers part 1 отколкото на трети филм.

  Също така имам вече някои притеснения.Нали първите тринадесет се бяха жертвали за да направят гробницата в която намериха искрата на живота или нещо такова не помня вече.Поправете ако бъркам.И сега ако този убавец където го виждаме се окаже един от тях- първи минус за Бей и компания.

  Освен това предполагам че този същия убавец са го взели и него на земята и също както Мегатрон го пазят я под някой язовир или пък някоя по дълбока дупка.И ако се окаже лош лошите ще го съживяват да унищожава човечеството,ако пък е добър Оптимус прайм и компания ща го съживяват да нашляпа лошите по дупетата.

  И двата случая това вече сме го гледали- вторви минус за Бей и компания.

  Съгласен съм и с Влади Неколов че тази история с луната вече започва да става клише.

  Отговор

 • Ivcho
  2010-12-09 at 15:56

  Сега се сещам и друго.В трейлъра на първата част ни показаха запис от сонда на марс и как един от Трансформарсите я смачква.Чакай малко нали първо хамериканците са стъпили на Луната и години след това пратиха сонди на Марс.Значи този убав момък са го намерили пръв.

  Пиша това отново в подкрепа на fpsy че това трябваше да е трейлър за първата част.

  Отговор

 • Veso
  2010-12-09 at 17:38

  Ти ме уби бе човек. От две минутен тийзър направи заключения за целия филм! LOL!!

  Никой, освен екипа на филма и няколко журналиста, не знае подробностите около сюжета , така че не си напрягай мозъка толкова много. Журналистите на които са били показани СЦЕНИ от филма казаха, че този трейлър не разкрива и една стотна от цялостния сюжет.

  Но пък ако ти си от тия хора дето си търсят причини за да критикуват филма, поздравления, досега се справяш страхотно.

  Да, това последното беше сарказъм.

  Отговор

 • 2010-12-09 at 20:17

  Радвам се, че не само аз мисля, че това прилича на тийзър на първи филм. :)

  Не обичам никакви конспирации, особено пък за Луната. Лато започнат да ми обясняват как не сме кацали там и направо откачам. Въпреки това не бързам да се разочаровам, защото може и да го вържат по интересен начин. Пък и трейлъра не бил тийзър а "announcement" – просто да е ясно че има такъв филм – и може да няма нищо общо с филма по начина, по който предполагаме.

  За мен разочароващото е, че ме караме да искам да гледам филма, но някак си, не ме надъхва, което ми е важно!

  @Veso

  Човека, просто си разсъждава, какво лошо има? А и в това което казва има известна логика.

  Отговор

 • 2010-12-09 at 20:57

  Трудно ми е да проумея как е възможно да е пълно с кретени, които смятат кацането ни на Луната за мистификация. Ебати малоумниците, честна дума. Иначе трейлърът ми хареса, а конспиративните елементи, когато са на кино, са fun. Общо взето нямам забележки.

  Отговор

 • 2010-12-09 at 21:24

  Ти па! Те вярват в това,че света е създаден преди 6 000 години, или още по-зле, вярват в зодии, та в мистификации за кацането на Луната няма да вярват.

  Отговор

 • 2010-12-09 at 21:33

  Глобален цирк.

  Отговор

 • Veso
  2010-12-09 at 22:07

  Дринов,

  Прилича на тийзър на първи филм, така ли?

  Добре, хайде сега ми кажи как трябва да изглежда тийзър на ТРЕТИ филм? Обясни ми, че нещо не зацепвам. Какво, според теб, трябва да покажат за да отговорят на очевидно прекалено високите изисквания на някои хора тук?

  И разгледай по-подробно какво пишат големите кино-сайтове. Никой, абсолютно никой, не е казал че това прилича на тийзър на първи филм. Ти си първия който изобщо споменава това.

  Работата на този трейлър е да разкрие ЧАСТ от сюжета – част, която ще привлече и тези които са незапознати с вселената на Трансформърс. И в това отношение, хората са си свършили работата повече от перфектно.

  Знай, че не съм тук за да те атакувам. Просто не разбирам някои от оплакванията ти.

  Отговор

 • 2010-12-09 at 23:02

  @ Veso

  Чудех се дали да отговарям, тъй като критиката явно е насочена към иначе токова уважавания от мен Дринов 😉 . Но сметнах, че ти си против "оплакванията" като цяло, в които и аз се включих, така че реших за редно да се боря за честта си до смърт!

  Та, как би трябвало да изглежда тийзър на трети филм? Ами ОПРЕДЕЛЕНО НЕ ТАКА. Той трябва да развива историята, построена от предшествениците му, а не да ни хвърля в трета глуха и да се чудим това аджеба Transformers 3 ли е или spin-off. И това че имаме високи изисквания не значи нищо повече от това, че искаме филмът да отговори на очакванията, които не са никак малки не само за "нас".

  А колкото до големите сайтове – мога да те уверя, че аз в България не съм попадал на по-надежден и добре подържан сайт за новини и коментари, така че….. както и да е. А пък ако става въпрос за чужбина, това че "големите клечки" са казали нещо, не значи че трябва да го приемаме на доверие. Айде бе, тия ше ми па казват кво да мисля ама дрънки! 😀

  Отговор

 • Veso
  2010-12-09 at 23:23

  Той трябва да развива историята, построена от предшествениците му, а не да ни хвърля в трета глуха и да се чудим това аджеба Transformers 3 ли е или spin-off

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Очевидно не си наясно с начина по който работи една маркетингова машина в Холивуд. Целта е да се привлекат повече и повече и повече и още ПОВЕЧЕ хора в кината. А как се постига това?

  Много лесно – с напълно достъпен за широката публика тийзър трейлър, който ще запали интереса и на тези които не знаят нищо за тези филми. Ако бяха показали, както ти предлагаш, "развита история, построена от предшествениците", то тогава единствените които щяха да разберат за какво става дума са феновете на филмите. Но както казаха самите създатели, тези филми са направени за зрителите по целия свят, а не само за феновете.

  Надявам се че разбираш за какво говоря.

  А и не забравяй – това е ТИЙЗЪР трейлър, който съществува само и единствено да раздразни любопитството ни. Нито един тийзър трейлър досега не е издавал цялостния сюжет на рекламирания филм.

  Ако искаш "развита история", то тогава ще чакаш официалния кино трейлър, който ще бъде пуснат след няколко месеца.

  Това е.

  Отговор

 • 2010-12-09 at 23:56

  Ами аз не виждам какво ѝ е толкова ефективното на тая машина, щом единствената ѝ цел – да въвлича все повече и ПОВЕЧЕ фенове – се проваля в очите ми – явно нещо и куца, а?

  Отговор

 • 2010-12-10 at 00:05

  @Влади Неколов

  Благодаря за милите думи! :)

  @Veso

  Както се казва, истината е някъде по средата.

  Съгласен съм с това, което казваш, но излиза, че ние, които сме запознати с историята сме преебаните. Защото какво точно те тийзва в този трейлър?

  Какво ще кажеш, ако вместо цял трансформър, накрая на луната откриваха само ЧАСТ от някой супер известен робот – такъв дето ще накара феновете да се подмокрят, някой като "Юникорн", ама да не се вижда целия. Така всички запознати с вселената щяха да се кефят и да спекулират, а останалите да викат "ама какво е това?". Тоест с един куршум два заека.Щото така от към история, аз се чувствам преебан. Разбираш ли ме?

  И по чуждите блогове няма недоволни, защото Бей ги хвана за топките като ги покани на обяд и им пуска кадри в продължение на часове и сега всички се надпреварват да го хвалят. Е много ясно бате!

  За да няма недоразумения обаче, да кажа, че не съм чак толкова разочарован от този "анаунсмент" трейлър, просто не ме пали, това е.

  Отговор

 • Veso
  2010-12-10 at 00:30

  Влади Неколов,

  Това че ти не си доволен от видяното, не значи че всички са недоволни. И по мое мнение нищо не куца, машината си работи и филма с право е най-очакваното заглавие за следващата година. Порови се из интернет и ще се увериш сам.

  И преди да кажеш че съм някой заслепен хардкор фен, нека те уверя че допреди няколко месеца изобщо не ми пукаше за тия филми. По случайност гледах първия и останах наистина впечатлен от спектакъла.

  Дринов,

  Разбирам те напълно и нямам какво да добавя. Може пък да останеш по-доволен от следващия трейлър. Ще изчакаме, ще видим : )

  Отговор

 • 2010-12-10 at 01:04

  На мен пък не ми пука все още за тия филми, така че не знам какво се напъвам толкова да убеждавам теб и мен си… Може би грешката наистина си е в мен, защото не мога да си представя трейлър, който да ме зариби. 😉

  Отговор

 • Veso
  2010-12-10 at 01:13

  Ето, дойдохме си на думата – на теб не ти пука, а в същото време спорим. Да беше казал че не ти пука от самото начало, и щяхме да си спестим тия дълги есета. Но както и да е, нито аз мога да променя твоите виждания, нито ти моите.

  Такъв е живота, всички сме различни.

  Отговор

 • П. Терзиев
  2010-12-10 at 02:24

  @Ivcho Кацането на Роувъра на Марс, не беше ли тясно свързано с Хърбърт Хувър, който е бил на власт около 30-та година (бегли спомени). Тоест пращането на Роувъра на Марс е преди кацането на хора на Луната, което обяснява доста работи, освен факта, че записа от 30-та година е цветен 😀

  За тийзъра мога да кажа само, че е уникален. И тия спорове дето ги водите са излишни. Филмите на Бей са за да се точат лиги по компютърните ефекти, а не да се търси дълбок смисъл. Поинтересувайте се за гафовете в Transformers 1 и Revenge of the fallen. Стотици са. Обаче филмите си ми харесват – 15-20 метровите тенекии са готини, Меган Фокс е готина, Камарото е готино… и Linkin Park са готини. 😀

  Отговор

 • 2010-12-10 at 02:48

  @П. Терзиев

  :) Става дума за "Бийгъл 2" от 2003 г. То си го пише на тийзъра. :)

  Аз точа лиги по екшън епизодите, не конкретно по ефектите. Никой не снима екшън като Бей. Никой!

  Отговор

 • П. Терзиев
  2010-12-10 at 18:55

  Видя се колко съм внимавал със сюжета. 😀

  Отговор

 • 2010-12-10 at 21:10

  :) Още по-внимателните, ще проверят в нета, че в тийзъра “Бийгъл 2" е представен като роувър, а пък той не е. :)

  Отговор

 • Ivcho
  2010-12-10 at 22:54

  @Veso

  Не търся начин да критикувам.Просто си разсъждавам от позицията на човек гледал предишните и очакващ както каза Влади Неколов историята да се развива.А това което видях предизвиква много противоречия поне за мен.

  @Дринов

  Смятам че това което видяхме ще има много общо с филма.Все пак става въпрос за кацането на Луната.Просто няма да пропуснат да напомнят кой е кацнал пръв.

  А относно това да ли наистина се е случило,има си специалисти те да кажат дали е така.Има много спорове по въпроса.Аз лично смятам че е истина.

  И тъй като се почувствах леко засегнат от Veso реших да продължа с критиките.

  И така когато освободиха Мегатрон във втората част той си отлетя до родната планета все едно отива до кварталния магазин да си купи хляб.Сега пък изведнъж виждаме разбит кораб.Та кво решаваме сега могат ли да пътуват без кораб или не. Разсъждавам на базата на това което съм гледал.

  В този трейлър от Земята питат астронавтите "Не сме сами нали" и отговора е "Да сър не сме сами".Мегатрон е намерен през 30-те години,а кацането на луната е 69-та.Вече би трябвало да знаят че не сме сами.Излишен въпрос.Пак казвам почувствах се леко засегнат от VESO и реших да се заяждам и да най малките неща. :)

  Защо Оптимус Прайм и другите не знаят за тези на Луната.Поне в предните два филма нищо не се казва.Защо военните не са казали на Оптимус "Абе брат тука имаме едни като вас познаваш ли ги" или пък ако са още на Луната защото през 69-та може да са нямали възможност да ги транспортират на Земята "Абе брат на Луната има едни от вашата порода иди виж за кво става въпрос".Нали ви казах ще критикувам филма за всичко което се сетя. :)

  И ще изкажа едно предположение.Може е Мегатрон да е бил на този кораб и да са се скарали нещо с другите.Примерно да са играли покер и да с хванали че Мегатрон ги лъже. 😀 Почнали са да се стрелят и са повредили кораба и той се е разбил,а пък Мегатрон е успял да се измъкне и паднал на Земята.Ще видим. :)

  Сега сериозно.Фен съм на поредицата и се надявам филма да е добър.Много ми се иска да са измилили нещо супер яко но силно се съмнявам.Практиката до сега показва обратното.Имам усещането че яко се са омазали.Дано да греша.

  Отговор

 • 2010-12-11 at 00:08

  Леле, Ivcho!!! :) :) :)

  Сега ще ме караш да гледам филмите и още по-лошо да се ровя в нета за подробности. :)

  Евала! :)

  Отговор

 • Kiss my >
  2010-12-11 at 02:01

  Леле-мале, боже опази!

  Ивчо, мой човек, ти изобщо осъзнаваш ли че въртиш локуми за филм, от който си видял има-няма два кадъра ? Какви са тия теории дето си завързал, какво е това чудо? Имам чувството че след като изгледаш целия филм ще напишеш втора "Война и мир"!

  Нищо против, ама това увличане е малко множко.

  И нека кажа само едно важно нещо, и то е че дори част от актьорите не са получили пълния сценарий, камо ли останалата част от филмовия екип. А ти тука ми изкарваш че знаеш всичко свързано с тия филми, пък на всичкото отгоре и знаеш че са се омазали с третия.

  Хайде сега!

  Нека да изчакаме и да гледаме цялата продукция и после да обсъждаме.

  Отговор

 • 2010-12-11 at 02:28

  Абе не знам, ама Ivcho ни засрами половината блогъри – повечето ми постове са по – кратки от коментара ти 😀 😀

  Отговор

 • 2010-12-11 at 03:25

  @Влади Неколов

  Ха-ха-ха. Абсолютно си прав. А най-готино е, такъв коментар под ревю за филм. :)

  Отговор

 • 2010-12-11 at 03:32

  Да, и после се чудиш в коя дупка да се завреш 😀

  Отговор

 • Veso
  2010-12-14 at 17:00

  Не търся начин да критикувам.Просто си разсъждавам от позицията на човек гледал предишните и очакващ както каза Влади Неколов историята да се развива.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Аз също разсъждавам от позицията на човек гледал филмите и мога да те уверя че историята ще се развива и даже ще приключи с този филм. Бей каза че няма да има четвърти филм и всичко приключва с „Трансформърс 3”. Ясно е че след години пак ще направят филм за Трансформърс, но тази конкретна трилогия е дотук. Бей си поема по пътя и Шая Лебоф се поема по пътя.

  А твоите тъй наречени анализи ще ги оставя без коментар. Не знам какво толкова те човърка, но мога да кажа, че си първия човек който твърди че е фен, но в същото време се чувства длъжен да критикува филма преди да го е видял. Няма лошо, говори каквото си искаш, имаш си мнение, но го прави СЛЕД като видиш филма.

  За трейлъра може да се спори дали е направен ефектно и какво разкрива. Това е. А кадрите от този тийзър трейлър не разкриват абсолютно нищо от цялостния сюжет. Затова се нарича и ТИЙЗЪР трейлър.

  Какво толкова трудно има в това човек да каже "Да, xаресва ми" или "Не, не ми харесва". Не мога да разбера защо някои хора са твърдо решени да дълбаят дълбоко само и само да намерят нещо което да критикуват.

  Отговор

 • 2010-12-14 at 17:22

  Мисля че отдавна надхвърлихме благоприличния word count за един ТИЙЗЪР трейлър – ти го каза, стига сме дълбали и да изчакаме да дадат нещо по-сочно, достойно за такива епични спорове 😀

  Отговор

 • 2010-12-14 at 20:09

  Напротив, най-готино е да се спори за тийзъри. После нещата стават прекалено явни. :)

  Отговор

 • Veso
  2010-12-14 at 21:33

  Влади Неколов, то винаги най-дребните неща предизвикват най-големите спорове. Но както и да е, аз си очаквам филма и ще го гледам с най-голямо удоволствие. Още от сега знам че филмовите критици и блогърите ще му дадат ниски оценки ( не че е изненада де ), но това няма да попречи на лентата да разпердушини бокс офиса.

  Най-смешното в цялата тази ситуация е че тези тъй наречени 'професионални критици' все още живеят с илюзията че обикновенните хора ги слушат. Мисля че, меко казано, ненормалния успех на втората част доказа, че хората са достатъчно умни да решават сами за себе си и просто показаха един среден пръст на Ебърт и компания.

  А и един приятел го каза най-добре: 'Докато критиците квичат отчаяно в Интернет без никой да ги чува, Майкъл Бей паркира едно от 20-те си ферарита пред банката в Бевърли Хилс и прави поредния депозит от 70 милиона долара в сметката си."

  Мдаа, "тежко" е когато критиците не харесват филмa ти.

  Отговор

 • 2010-12-15 at 02:46

  Абе мани ги критиците, те гледат други неща в един филм. :) Важно е аз какво казвам 😀 😀 😀 😀

  Само се чудя защо не карам ферари. :)

  Отговор

 • Kiss my >
  2010-12-21 at 02:18

  Хора които имат профили в Amazon, помагайте!

  Знам че тук не му е мястото, но тъй като става дума за филм на Майк Бей, реших тук да пиша и честно казано само тук някой би ми помогнал. Накратко, искам за купя мощното четиридисково DVD издание на Пърл Харбър и доколкото знам го няма никъде в България и го има само в Amazon.com. Ако някой има сметка там или познат със сметка, да пише тук и след това ще се разберем лично по имейла. За парите няма проблеми, даже ще има и бонус ако всичко е наред.

  Наистина ми трябва това издание и ще съм много благодарен ако някой колега-киноман ми помогне да го намеря.

  Мерси!

  Отговор

 • 2010-12-21 at 13:36

  Ако в крайна сметка не откриеш някой по-близък твой познат свирни, ще видим какво може да се направи. :)

  Отговор

 • Kiss my >
  2010-12-21 at 20:48

  Никой, Дринов, няма никой : (

  Направо си е смешно – имам парите, та и отгоре, и пак не мога да си го набавя. Ти имаш връзчици с разпространителите, не може ли чрез тях да го поръчам, или нещо подобно?

  С тия роящи се незаконни пиратски сайтове, мисля че легалните BG разпространители ще се зарадват че има все още хора като мен и надявам се като теб, които си плащат за филмите.

  Ако нещо ти дойде на ум, драсни едно редче. Ако не, майната му, такъв е живота.

  Отговор

 • 2010-12-21 at 22:40

  Имейла, с който пускаш коментари реален ли е?

  Ако да, ще ти пиша тези дни да видим какво ще измислим.

  Отговор

 • Kiss my >
  2010-12-21 at 23:29

  Да, реалния ми имейл е.

  Отговор

 • Kristian
  2010-12-21 at 23:47

  Преди много години,когато бях малък се чудех защо тези разпространители и творци на седмото изкуство,се дразнят на сайтовете за пиратски филми и музика – та нали така филмите им достигаха до хората. БЕЗПЛАТНО! Сега,вече голям,работещ и искащ да се занимава с режисура киноман,който гледа да си набави всеки филм,който му харесва,се чудя – КАК ОЩЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВАТ ТЕЗИ САЙТОВЕ ЗА ПИРАТСКИ ФИЛМИ И МУЗИКА?! Поради тази причина няма да можем да видим Avatar:Special Edition и(силно се надявам да греша) още много други филми…

  Отговор

 • 2010-12-22 at 03:53

  "Avatar:Special Edition" нямаше да го видим при всички случаи. Умрели са от Фокс за 30 те бройки, които ще се продадат. Ако нямаше торент тракери, колко щяха да са? 50? 100? 5 000?

  Пиратство е имало и винаги ще има!

  Отговор

 • Kristian
  2010-12-23 at 02:23

  Въпреки всичко смятам,че това е една от основните причини за това,че няма да видим вълшебните неизлъчвани досега кадри. Прав си и,че едва ли много хора щяха да си го купят. Струва ми се,че в България са доста малко хората-киномани. В моята компания няма нито един такъв човек,освен приятелката ми! Затова едно голямо ЕВАЛА за страхотния сайт! :)

  Докато гледах Трон в IMAX-a,едно момче зад мен спомена,че февруари Avatar:Special Edition ще се завърти по родните кина. Да сте чули нещо?! :)

  Отговор

 • 2010-12-23 at 13:39

  @Kristian

  Благодаря за похвалата! :)

  А за "Аватар" не съм чувал. Ще разпитам, но да ти кажа, силно се съмнявам!

  Отговор

 • Kristian
  2010-12-23 at 17:44

  Аз също,но (ВНИМАНИЕ:КЛИШЕ :D) надеждата умира последна! :)

  Отговор

 • Kristian
  2010-12-27 at 06:59

  Нямаше какво да правя видиш ли в 3 през нощта и се разчетох във спора ви за Трансформърс като цяло. Лично за мен Transformers беше страхотно преживяване. Съвсем на другия полюс бях след като гледах Transformers:Revenge of the Fallen – изключително слаб филм. Наистина не знам какво се случи. Някой беше засегнал темата за Roger Ebert. Човекът определи двойката най-добре:" И това от човекът,който режисира The Rock."

  Най-смешното в цялата тази ситуация е че тези тъй наречени ‘професионални критици’ все още живеят с илюзията че обикновенните хора ги слушат. Мисля че, меко казано, ненормалния успех на втората част доказа, че хората са достатъчно умни да решават сами за себе си и просто показаха един среден пръст на Ебърт и компания.

  Аз съм обикновен човек и след като прочетох ревюто на Roger Ebert,не повярвах,че филмът може да е толкова слаб. Гледах и да,беше толкова,ако не и по-слаб. Обикновенните хора може и да слушат,може и да не слушат критиците,но пак да отидат да гледат тройката. Дори и да е по-добра от Отмъщението…,разумните хора пак ще знаят,че колкото и ферарита да паркира Майкъл Бей пред къщата си,той си остава посредствен режисьор на игрални филми и страхотен такъв на рекламни видео-клипове,с един единствен наистина стойностен филм – The Rock.

  П.С. Чудя се колко ли ферарита може да паркира един … Спилбърг примерно или Нолан,или братята Коен,или Кубрик,или Тарантино или…?! :)

  Отговор

 • Veso
  2010-12-27 at 16:29

  Kristian, очевидно е, съдейки по горните ти коментари, че си фен на претенциозната надувка Джими Камерън и приказката му за сините човечета. За мен той има само два добри филма: Т2 и Титаник. Това е.

  За Аватар, каквото и да кажа вече е било казано от много други хора. Тоя филм е тоталното олицетворение на претенцията за нещо оригинално, което всъщност е крадено от поне 200 много по-добри филма. Аватар бе спасен само и единствено от, без съмнение, красивите визуални ефекти. Героите бяха толкова скучни и карикатурни че чак не можех да повярвам че са в такъв голям филм. Тоя Уортигтън неслучайно е определян за най-скучния и безинтересен актьор изобщо. Дори и акцента не си беше променил в Аватар. Все пак играе американски войник, а не австралийски.

  Хайде сравни го сега с Шая Лебоф от Трансформърс. Ето това момче знае как да играе. Дори и критиците, които нe харесват Транформърс, бяха впечатлени от енергичното му изпълнение в двата филма.

  Колкото за твърдението ти че Майкъл Бей е "посредствен режисьор на игрални филми", то дори не заслужава сериозен отговор. Може би не трябва да пишеш в 3 през нощта, защото виждаш какви бисери оставяш след себе си. Ако той е посредствен режисьор, то тогава не знам какво до кажа за останалите режисьори на големи филми в Холивуд.

  А и мисля че ще се доверя на самия Спилбърг, който през 2006, преди да работят заедно по Трансформърс, каза: "Майкъл Бей е един от най-великите екшън-режисьори в историята на киното. Никой не може да надмине визуалния му стил."

  И разликата между Бей и Камерън е че Бей не лъже за филмите си. Той си го казва както е, филмите му са единствино за забавление на публиката, докато Камерън и подчинените му хвалят филмите си все едно са Второто пришествие. Аватар беше рекламиран като нещо уникално, невиждано, страхотно, разбиващо, не-базирано на комикс или роман, с две думи напълно оригинална продукция.

  С изключение на ефектите, всички видяха колко "оригинален" беше.

  А това че ти се доверяваш на критиците си е само и единствено твой проблем. Аз, в продължение на 29 години, се доверявам на един човек: себе си. И по мое мнение, поредицата Трансформърс е олицетворението на блокбастър киното в най-добрата му форма и с кеф ще се присъединя към милионите хора коите ще гледат третата част.

  Надявам се че бях достатъчно ясен и си наясно с позицията ми по този въпрос.

  Отговор

 • Kristian
  2010-12-27 at 16:52

  1. Наистина не знам защо реши,че съм фен на Камерън. Въпреки че харесвам филмите му, го ненавиждам като човек с неговата неспирна арогантност.

  2. Камерън е много по-добър екшън режисьор от Бей. Екшън-сцените във филмите му могат да се опишат само с една дума – епични.

  3. John McTiernan е по-добър екшън режисьор от Бей.

  4. Колкото и да харесвам Спилбърг,едва ли ще каже нещо лошо по адрес на момчето си за всичко във филмите за Индиана Джоунс.

  5. Не вярвам на критиците,а на собствената си преценка. Това,че харесвам Roger Ebert не значи,че стеснявам хоризонта си до това да разчитам на неговото мнение за следващия филм,който ще гледам. Интересува ме преценката на човек,който разбира от филми повече,отколкото всеки друг критик.

  6.И аз ще отида на Трансформърс 3,защото очаквам да няма неща от сорта на тъпите близнаци,робо-топки(с извинение),електрошок на някакъв испанец със свалени гащи. Надявам се да е нещо като първата,която беше страхотно забавление.

  7. Не си мисли,че съм естет или нещо такова. Гледам абсолютно всякакви филми,от всякакви жанрове(е,Антихрист ми дойде малко в повече :) ). Обожавам блокба(ъ)стъри,но такива,които имат някаква субстанция в себе си. Да съдържат нещо,което да те накара да напрегнеш "мускула в главата си",както казва Агент Смит.

  Много интересен въпрос задава Сидни Лъмет в книгата си накрая:"…колко хора в киното днес ги е грижа?"

  Отговор

 • Kristian
  2010-12-27 at 16:54

  Съгласен съм с теб за Уортингтън. Човекът е докоснат от Бог.

  Отговор

 • 2010-12-27 at 17:32

  Еха! Обожавам, когато става така! :) :)

  Проблема е само, че в достатъчно дългите спорове, без значение от тематиката, идва момента, в който започват да се говорят глупостите. След това се появява и темата за нацизма, обикновено под формата на изречение от рода на "да то и Хитлер така е казвал/правил", така че внимавайте. :) :) :)

  Отговор

 • Veso
  2010-12-27 at 17:40

  2. Бих казал абсолютно същото за Бей. По мое мнение, неговите екшън-сцени са дори по-добри, защото той е може би единствения в Холивуд който снима възможно най-много реални кадри. Ако Трансформърс беше в ръцете на друг режисьор, всичко щеше да е една неспирна анимация и актьори пред син екран. Слава Богу, че Бей си знае работата и самите актьори са впечатлени от факта че той не разчита само и единствено на компютрите.

  3. Може и да си прав, но Мактиърнън не снима филми от такъв мащаб. И аз го харесвам, но неговите филми са 'нискобюджетни независими продукции' в сравнение с огромните филми на Бей и Камерън. Единствения футуристичен високобюджетен филм на Мактиърнън беше Ролербол. И няма нужда да казвам в каква титанична катастрофа се превърна този филм.

  А и Мактиърнън е в затвора сега, така че скоро няма да може да снима какъвто и да е филм.

  4. Момчето му?

  Приятел, Спилбърг е продуцирал филми на всякакви режисьори, от Ян Де Бонт до Клинт Йстууд, но никога не се изказвал по този начин за който и да е друг режисьор. Очевидно, за да похвали Бей, значи е имал доста основателна причина.

  7. Блокбастърите, летните филми, са направени с една единствена цел: да се отпуснеш и да не си напрягаш мозъка. Ако искаш да навлизаш дълбоко, дълбоко в смисъла на някой филм, блокбастърите от типа на Трансформърс не са за теб.

  Това е простата истина.

  Отговор

 • 2010-12-27 at 18:31

  Напълно съгласен (този път) :), ако искаш да си размърдаш мозъка, гледай "Черен лебед" ;), трансформърите са за лесносмилаем ентъртеймънт.

  А между другото, вчера спорихме с баща ми на тази тема и ми е интересно мнението ви – дали нацизма наистина е утрезвил Европа и нужен ли е бил? 😀 😀 😀 😀

  Отговор

 • Veso
  2010-12-27 at 21:00

  Лесносмилаем ентъртеймънт. Да, и така може да се нарече. Та дори самия Бей го каза, "This movie is a simple entertainment".

  Ето заради това го уважавам човека. Никога не претендира и не е претендирал че филмите му са нещо което не са. Той не е известен с дълбоките си, character-driven продукции, въпреки че в Скалата, Островът, Армагедон и Пърл Харбър е отделено достатъчно време на героите.

  Във всеки случай, това е режисьор който знае перфектно какво прави и както казаха по-нагоре: "Никой не снима екшън като Бей. Никой!"

  И аз съм напълно съгласен с това.

  Отговор

 • Kristian
  2010-12-28 at 04:41

  Железният човек 1 и 2,Черният рицар,Генезис – това е моето разбиране за качествен блокбъстър. Както и Скалата,Трансформърс 1,Островът. Трансформърс 2 си признавам имаше един наистина епичен момент – боят в гората.

  Относно John McTiernan – Умирай трудно 1 и 3,Хищникът,На лов за червеният октомври. Ролербол даже не искам и да го споменавам!(съгласен съм с теб) :)

  Относно Спилбърг:"Kurosawa is the pictorial Shakespeare of our time!"

  Разбери ме. Не казвам,че всеки блокбъстър трябва да има сложността на Генезис. Но да има нещо,за което да се хванеш. Да напуснеш киносалона и да не мислиш какво има за хапване,а да разсъждаваш върху видяното.

  Отговор

 • Kristian
  2010-12-28 at 04:57

  Влади Неколов,като заговорихме за Аранофски… "Реквием за една мечта" ме потресе.. в буквален смисъл.

  Отговор

 • Kristian
  2010-12-28 at 05:06

  Силно се надявам и "Черен лебед" да е толкова добър. Излезне ли,в киносалона съм! :)

  Отговор

 • 2010-12-28 at 05:16

  @Влади Неколов

  Аз съм на мнение, че нацизма е отрезвил не само Европа, но и света. Ама не за дълго. :)

  Точно както много силният махмурлук, ме кара да си казвам, че повече няма да пия. :) Неприятните спомени се забравят бързо.

  @Kristian

  Браво! И аз чакам киносалона за "Лебеда".

  Отговор

 • Kristian
  2010-12-28 at 05:24

  @Дринов

  Ще споделяме впечатления. Имам много,много голяма вяра в Дарън Аранофски. :)

  Отговор

 • 2010-12-28 at 13:52

  Аз вече го гледах и мога да ви кажа че чакането ви ще си струва :) . Не е перфектния трилър,но определено има много от запазените марки на Арнофски в него. А и Портман е прелест (Дринов, надявам се с тази роля да те спечели 😉 ) . 8.2/10

  ПС Kristian не очаквай да е по-добър от "Реквием за една мечта", защото разочарованието от прекалените очаквания няма да ти дойде добре…

  Отговор

 • 2010-12-28 at 18:01

  Ще поживеем, ще видим. :) :)

  Отговор

 • Veso
  2010-12-29 at 05:20

  Но да има нещо,за което да се хванеш. Да напуснеш киносалона и да не мислиш какво има за хапване,а да разсъждаваш върху видяното.

  –––––––––––––––––––––––––-

  Kristian, в интерес на истината, дори и след като човек изгледа порно филм, също разсъждава върху видяното.

  Шегата настрана, разбирам какво казваш, но в този случай навлизаме напълно в територията на личното и абсолютно субективно мнение. Ще ти дам и два бързи примера за двама от моите приятели които, подчертавам, не са вече тийнейджъри, а хора на по 30 години.

  Единия е с непоклатимото мнение че 'Кръстникът' е най-надценената и скучна тъпотия в човешката история. И не се шегува, а е напълно сериозен.

  Другият пък заяви, че 'Таен Прозорец' с Джони Деп е променил изцяло начина му на живот и мирогледа му.

  Ето, сам виждаш колко сме различни и как всеки вижда нещата по свой собствен начин. Както каза един по-умен от мен човек: 'Стане ли дума за кино, факти няма. Има мнения."

  Аз лично бях силно впечатлен от 'Трансформърс' и след прожекцията, с колегите дискутирахме видяното в продължение на един час докато си пиехме биричките. Ако това не е доказателство за това че филма ни е направил голямо впечатление и че както ти каза "разсъждаваме върху видяното", то тогава не знам какво е.

  Отговор

 • Kristian
  2010-12-29 at 05:50

  Съгласен съм. За порно филма.. аз не разсъждавам,ако трябва да съм честен,но това е друг въпрос! 😀

  Аз също бях впечатлен от първата част. Даже специално отидох и си купих билети сутринта,за да мога да си намеря хубави места. Филмът ме впечатли изключително много.

  На съвсем друго мнение бях след двойката(признавам си обаче,че сцената в гората ме държа изтръпнал доста дълго време). Просто след Transformers,адски много се издразних на робо-топките,съквартиранта(който беше напълно ненужен персонаж),близнаците и тем подобни в Revenge of the Fallen. Но си прав. В киното всичко е субективно. За теб нещата в Отмъщението проработиха,за мен – не.

  Едно голямо мерси за готиния спор. Както някой беше написал в коментара си към ревюто на "Генезис":"Когато говоря за филми в моята компания,всички ме гледат тъпо." Темата се сменя почти веднага.. 😀

  Отговор

 • 2010-12-29 at 13:19

  Разбира се, че когато говорим за филми има голяма доза субективно мнение. Има обаче, филми, които са отвъд твоето лично мнение.

  Ще направя една груба, автомобилна аналогия. Имаме „BMW” и „Трабант”. Аз не харесвам „BMW” и за мен това е най-прехваления автомобил на света, докато “трабантката” е първата кола, която съм имал и за мен е нещо специално. Това е моето мнение. Супер, само че като сравним характеристиките на двете коли – мощност, сигурност, екстри и т.н. веднага се вижда, коя от тях е по-добра. Същото важи и за филмите. Някой не харесва „Кръстникът”? Хубаво, само че той е мерцедеса на филмите, без значение какво мисли Гошо от Почивка. 😀

  Отговор

 • Veso
  2010-12-29 at 17:28

  Както някой беше написал в коментара си към ревюто на “Генезис”:”Когато говоря за филми в моята компания,всички ме гледат тъпо.

  ––––––––––––––––––––––––––––––-

  Kristian, и аз съм попадал в подобна ситуация, така че знам за какво говориш.

  Но да се върнем на "Трансформърс 2". Аз лично смятам че e в пъти по-добър от първия и ще ти кажа защо.

  Първо, действието и финала не се развиват само в Америка както в първата част. Филма е сниман в поне три или четири държави, което автоматично го превръща в много по-голямо зрелище.

  Второ, самия факт че Бей е получил уникалното разрешение да снима върху истинските пирамиди е повече от показателен. Нищо не му пречеше да направи както хиляди други режисьори и да създаде пирамидите чрез ефекти. Но не го направи и това го отличава от останалите, които си стоят в Лос Анджелес и чакат визуалните ефекти да свършат цялата работа.

  Трето, дейстието и историята се развиваха бързо и изобщо не усетих че филма е дълъг повече от два часа. А в първия филм имаше някои моменти, които много забавяха действието: като сцената с криенето в къщата на Уитуики.

  За ефектите и екшъна няма какво да кажа. Просто в това отношение филма няма равен.

  Мога да продължава да ти описвам цял ден защо втората част е по-добра според мен, но няма смисъл.

  Колкото за робо-топките и близнаците. Тези топки са на екран за не повече от 4 секунди. 4 секунди от филм дълъг над два часа. Аз лично, никога не бих оставил няколко секунди да ми провалят филма. Ако беше така, нямаше да има филм който да харесвам.

  Близнаците бяха създадени за тийнейджърите, които си падат по този тип хумор. И от реакциите в киносалона мога да кажа че младата публика ги хареса. То не беше смях, то не беше чудо!

  За съквартиранта Лео грешиш че е ненужен персонаж. И обяснението е в DVD коментара на Бей и сценаристите. Причината за съквартиранта да съществува е че именно той е връзката между Сам и Симънс. Ако не беше той, тези двамата нямаше как да се срещнат и нямаше да има филм.

  ––––––––––––––––––––––––––––––––

  Супер, само че като сравним характеристиките на двете коли – мощност, сигурност, екстри и т.н. веднага се вижда, коя от тях е по-добра. Същото важи и за филмите. Някой не харесва „Кръстникът”? Хубаво, само че той е мерцедеса на филмите, без значение какво мисли Гошо от Почивка

  ––––––––––––––––––––––––––––––––

  Дринов,

  Е, разбира се. Ако сравним "Сам в мрака" на 'гения' Уве Бол и "Кръстникът" на Копола, мисля че няма две мнения относно това кой филм е направен по-добре.

  Така че си прав. Но най-важния въпрос е: "Това че е мерцедеса на филмите, означава ли че е закон да се харесва от всички?"

  Не, разбира се. Ето за това и говорих. Аз също не харесвам много от тези филми които се смятат за класики, но това не значи че не оценявам професионализма с който са направени. Напротив.

  Ето един мой пример: напълно оценявам постигнатото от "Черният рицар" и напълно оценявам актьорите и техните изпълнения. Но все пак, със сигурност мога да кажа че това не е любимия ми филм за Батман. За мен, най-добрия филм си остава втората част на Бъртън, "Батман се завръща".

  Но както казах, това не значи че считам "Черният рицар" за боклук. Просто смятам че мрачния, готически стил на Бъртън много по-приляга на този герой отколкото реалистичната визия ала-"Жега" на която набляга Нолън.

  И не искам да се надувам или нещо подобно, но много малко хора мислят по-този 'открит' начин. Знаеш за какво говоря Дринов, когато четеш статии по тези тъй наречени филмови сайтове като slashfilm.com, screenrant.com и особено cinemdblend.com. Там положението е просто отчайващо, там няма мнения и няма уважение, защото всеки си мисли че неговото мнение е абсолютен факт. Неслучайно тези блогъри имат тази скапана репутация.

  Колкото и да не харесвам филмовите критици, те поне имат малко останало достойнство и не се държат като недорасли хлапетии, ядосани на целия свят.

  Отговор

 • 2010-12-29 at 18:20

  @Veso

  Така е, малко хора могат да оценят по-достойнство, нещо, което по принцип не харесват. Затова ти права евала! :)

  И аз да се похваля :) Много се радвам като успея да преодолея собствените си предразсъдъци и кажа мили думи за нещо което не ми харесва. Например – споменавал съм го и преди, но ще го направя и пак – Шарлот Гейнсбур не мога да я понасям и в червата, просто ме отблъсква по всички възможни начини, но в "Антихрист" беше номер едно. :)

  Отговор

 • Veso
  2010-12-29 at 21:34

  Да, и аз имам подобен пример. Този Сет Роугън от "Позабременяла" и няколко други наркомански комедии, не мога да му понасям физиономията, но признавам че направи добра роля в "Зак и Мири" на Кевин Смит.

  Но пък именно неговото име ме държи настрана от "Зеления стършел". Не мисля че е подходящ за тази роля.

  P.S. Нещо много "зелени" филми ще излизат: то не са фенери и стършели и тем подобни.

  Отговор

 • 2010-12-30 at 13:37

  Аз го харесвам Роугън, но и мен ме притеснява участието му в "Зеленият стършел". :)

  А има "зелени" филми, защото нали трябва да сме еко-френдли. :) :) :)

  Отговор

Коментирайте