Dario Argento

Както вече ви информирахме, живата легенда на италианския хорър – кралят на giallo-психариите Дарио Ардженто – се захваща с безсмъртната рожба на Брам Стоукър, а вчера BD разкриха, че умерено очакваната от нас 3D-версия на “Дракула” ще бъде англоезична и стереоскопично триизмерна.

Снимките на “Dracula 3D” се очаква да стартират в Унгария през февруари следващата година, а бюджетът е 10 млн. евро (около 13.2 млн. долара). Не е много ясно доколко новаторски, различен или нестандартен ще е този пореден кинематографичен прочит на румънския мит, но преди време Ардженто беше споделил: “Очаквайте един по-емоционален филм, тъй като Дракула е сантиментален персонаж – той обича и мрази, освен това е силен, привлекателен и решителен. Тези черти се припокриват с начина, по който правя кино”. Дарио, който има особена и дългогодишна творческа афера с жените (разбирайте – обича да ги изтезава и умъртвява по всевъзможни садистични начини в по-голямата част от филмографията си), споменава и героинята Мина, но като че ли не й мисли кой знае колко лоши неща: “Очарован съм от нея – тя е човекът, когото Дракула обича най-много от всичко и заради когото той би се пожертвал.” Повече подробности можете да научите от това сравнително cheesy промо видео:

Въпреки че Ардженто ни обещава въздействащ и кървав филм, засега сме по-скоро скептици. Обожаваме “Profondo rosso”, “Suspiria”, “Tenebre”, “La sindrome di Stendhal” и “Opera”, но сме дълбоко възмутени от нещата, които италианецът сне през последните години (не броим телевизионния “Jenifer”, който ни допадна доста). И все пак: той е човекът, благодарение на който сме видели едни от най-стилните и атмосферни жанрови филми, да не говорим, че е участвал и в направата на безкрайно любимите класики “Имало едно време на Запад” на Серджо Леоне и “Зората на мъртвите” на Джордж А. Ромеро; при такова внушително портфолио, няма как да не хвърлим поглед на “Dracula 3D”. Току-виж се окаже добър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *