„Maximum Overdrive” и „Подпалвачката”

Поредният слух за римейк, но този път – изненадващо – не е най-ужасната новина за феновете на Стивън Кинг: „Universal” и „Dino De Laurentiis Company” планират римейк на „Подпалвачката”, а може би и на „Maximum Overdrive”.

По принцип сме против ненужните „възраждания”, „нови екранизации” и както там ги наричат напоследък, но качествените филми по Кинг се броят на пръстите на едната ръка и може би римейкът е най-доброто, което може да се случи на точно тези заглавия. Проблемът е, че определено не ни харесва това, което чуваме за „Подпалвачката”, защото лош или не, изпитваме лека носталгия по него.

Според Variety Марта де Лаурентис твърди, че филмът ще е „свободна екранизация на оригинала, но главният персонаж ще е с малко повече „edge”, каквото и да означава това. Ако си спомняте, става дума за малко момиче (изиграно от Дрю Баримор в оригиналния филм и от Маргьорит Моро в телевизионното продължение), надарено с особено силни пирокинетични способности, при това без романтика и приключение в стил супер-героите мутанти от „Х-мен”. Така че какъв ще е този допълнителен „ръб”, не е много ясно.

Относно „Maximum Overdrive”, ако не се сещате за какво става въпрос, това е филмът, режисиран лично от Стивън Кинг, който видите ли трябваше да е „качествена екранизация по негово произведение ”. Но няколко години по-късно самият той си призна, че филмът е „малоумен” и че почти не помни как го е снимал, благодарение на огромните количества кокаин, които приемал по онова време. Така че… давайте римейка!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *