Крисчън Бейл ще участва в новия филм на Джан Имоу

от на 2010-12-23
 

Christian Bale

The Hollywood Reporter съобщават, че преди да надене маската на Батман за трети и както се говори за последен път, Крисчън Бейл ще се отбие към Китай, където ще участва в най-новaта мега продукция на изключително популярния и не по-малко талантлив режисьор Джан Имоу – познат у нас най-вече с последните си мащабни продукции като „Герой”, „Летящи кинжали”, „Проклятието на златното цвете” – чийто последен филм „A Woman, A Gun And A Noodle Shop” (римейк на дебютната класика на братята Коен „Blood Simple”; трейлъра можете да видите тук.) се оказа не много сполучлив както в културно, така и в комерсиално отношение.

Засега филмът е озаглавен “Nanjing Heroes” и ще бъде поредната версия на едно от най-кървавите събития в историята на Китай, познато като „Нанкинско клане”, в което японски войници убиват стотици хиляди китайски войници и цивилни и изнасилват между 20,000-80,000 жени след превземането на тогавашната столица Надзин (или Нанкин).

Крисчън Бейл ще изпълнява ролята на американски свещеник, който спасява много китайци от сигурна смърт. От „THR” споделят, че макар и близък, неговият образ (вероятно Джон Магий) няма нищо общо с немския бизнесмен Джон Рабе, който спасява стотици бежанци и присъства в почти всички скорошни киноинтерпретации на кървавите събития.

Бюджетът на филма е 600 милиона юани (около 90 млн. долара), което го прави един от най-големите в историята на китайското кинопроизводство, поставяйки го редом с този на „Червената скала” на Джон Ву. На въпроса дали Бейл е привлечен, за да се осигури по-сериозен международен бокс офис, Имоу отговаря така:

Цялостна стратегия на китайското кино е да разширява влиянието си и да се обръща към света, но кастингът на Бейл е съвпадение, защото в сценария по случайност имаше една главна англоговоряща роля.”

Това, което ние можем да кажем е, че откъдето и да го погледнем привличането на Бейл е доста добър ход, особено предвид възможността той да бъде номиниран за „Оскар” (а както чуваме и да спечели) за ролята си в „The Fighter” на Дейвид О. Ръсел.

И последно, „THR” съобщават, че за подобаващото пресъздаване на масовките е било наето холивудското студио за специални ефекти Dark Side FX, които са работили върху филми като „Спасяването на редник Райън”, „Черният рицар” и телевизионния  „Пасифик”.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте