“Десетилетие на българското кино”

Продължава програмата „Десетилетие на българското кино” на Международния София Филм Фест и Националния филмов център, която представя 34 български игрални филма, произведени в периода 2000 – 2009.

Филмите от „Десетилетието”, представени от своите автори, са всяка сряда от 18.30 часа в Дома на киното, а входът за студенти и ученици е безплатен.

Тази седмица ще имате възможността да видите „Хиндемит” на Андрей Слабаков.

Две семейства, които много си приличат, отиват да живеят в новостроящ се квартал в близост до панелен комплекс. В началото двете двойки се харесват, но постепенно тяхната симпатия се превръща в омраза. Една от причините за това е желанието им да бъдат различни от другите. Но колкото повече се стараят да се различават от съседското семейство, толкова повече те стават еднакви не само психологически, но и физически. Това се дължи на еднаквата им представа за „различно”. Омразата им прераства в ненавист и те правят опит да се унищожат взаимно. Жертви на този опит са не само къщите, които подпалват, но и жената от едното и мъжът от другото семейство. Оцелелите мъж и жена, седейки край димящите развалини на къщите си, внезапно откриват, че са родени един за друг.

Сценарист, режисьор и продуцент на филма е Андрей Слабаков, оператори са Димитър Гочев и Ненад Бороевич, филмът е продукция на А. С. Филм. В ролите ще видим Ернестина Шинова, Деян Донков, Валентин Танев, Петър Слабаков, Малин Кръстев, Антоанета Добрева-Нети.

Повече информация за филма, както и предстоящите заглавия в “Десетилетие на българското кино”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *