Source Code

Неотдавна ви представихме първия кадър и сюжета на филма на Дънкан ДжоунсSource Code”, но сега имаме възможност да видим и първия трейлър, от който 2 неща веднага стават ясни. Първо, времето, което капитан Стивънс има, за да разкрие отговорните за терористичната атака на влака, не е 17, а само 8 минути. И второ, трейлърът е жесток!

След страхотния „Moon” очакваме доста от втория филм на сина на Дейвид Боуи, Дънкан Джоунс, но предвид това, колко е важен вторият опит, за да се докаже един млад режисьор (справка Ричард Кели, „Дони Дарко” и „Southland Tales” – добре, че беше „Кутията”) имахме и известни съмнения.

Но рекламата на „Source Code” е точно това, което се надявахме да видим – изглежда супер, но не залага на ефекти, а на напрежение, обрати и добри изпълнения, и доколкото можем да преценим, не разкрива прекалено много от сюжета. И реакцията на Джейк Джиленхол, когато поглежда в огледалото, е много по-реалистична от повечето подобни ситуации, които сме гледали не в един или два филма. За съжаление, кадърът, в който скача от влака в движение, също изглежда доста реалистично… Ъх!

Да обобщим: страхотен трейлър, режисьор, чийто първи филм беше много добра фантастика (и в момента можете да го видите на Киномания), сценарий, който всички експерти описват като шедьовър, и Джиленхол изглежда на ниво и напомня, че го бива не само за звезда, но и за актьор. Единственият недостатък е Мишел Монахан, която незнайно защо нашият герой се опитва да спаси. Но поне ще имаме възможност да видим как тя избухва… няколко пъти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Музиката от трейлъра ме грабна на момента. Мисля, че ще останете изненадани кой въобще ще прави score-a на филма.

  2. E, то не беше тайна, че Мансел ще работи отново с Джоунс. Не бих се учудил и ако Mute бъде техен съвместен проект.

    Иначе, наистина, колосален фен станах на Джоунс още от Moon насам, просто нямам търпение Кодът да се появи,

  3. Мансел е супер и музиката на "Moon" беше доста добра. Така че, наистина не е изненада, че двамата отново ще работят заедно.

    Между другото, довечера "Moon" е в Дома на киното. Аз съм там, някой желаещ?