Трейлър на фантастичния „Source Code”

от на 2010-11-20
 

Source Code

Неотдавна ви представихме първия кадър и сюжета на филма на Дънкан ДжоунсSource Code”, но сега имаме възможност да видим и първия трейлър, от който 2 неща веднага стават ясни. Първо, времето, което капитан Стивънс има, за да разкрие отговорните за терористичната атака на влака, не е 17, а само 8 минути. И второ, трейлърът е жесток!

След страхотния „Moon” очакваме доста от втория филм на сина на Дейвид Боуи, Дънкан Джоунс, но предвид това, колко е важен вторият опит, за да се докаже един млад режисьор (справка Ричард Кели, „Дони Дарко” и „Southland Tales” – добре, че беше „Кутията”) имахме и известни съмнения.

Но рекламата на „Source Code” е точно това, което се надявахме да видим – изглежда супер, но не залага на ефекти, а на напрежение, обрати и добри изпълнения, и доколкото можем да преценим, не разкрива прекалено много от сюжета. И реакцията на Джейк Джиленхол, когато поглежда в огледалото, е много по-реалистична от повечето подобни ситуации, които сме гледали не в един или два филма. За съжаление, кадърът, в който скача от влака в движение, също изглежда доста реалистично… Ъх!

Да обобщим: страхотен трейлър, режисьор, чийто първи филм беше много добра фантастика (и в момента можете да го видите на Киномания), сценарий, който всички експерти описват като шедьовър, и Джиленхол изглежда на ниво и напомня, че го бива не само за звезда, но и за актьор. Единственият недостатък е Мишел Монахан, която незнайно защо нашият герой се опитва да спаси. Но поне ще имаме възможност да видим как тя избухва… няколко пъти.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Yavor Chomonev
  2010-11-20 at 22:29

  Dun… can.. Jones! Dun… can.. Jones!

  Отговор

 • П. Терзиев
  2010-11-20 at 23:43

  Музиката от трейлъра ме грабна на момента. Мисля, че ще останете изненадани кой въобще ще прави score-a на филма.

  Отговор

 • Анонимен
  2010-11-21 at 03:50

  E, то не беше тайна, че Мансел ще работи отново с Джоунс. Не бих се учудил и ако Mute бъде техен съвместен проект.

  Иначе, наистина, колосален фен станах на Джоунс още от Moon насам, просто нямам търпение Кодът да се появи,

  Отговор

 • 2010-11-21 at 20:11

  Мансел е супер и музиката на "Moon" беше доста добра. Така че, наистина не е изненада, че двамата отново ще работят заедно.

  Между другото, довечера "Moon" е в Дома на киното. Аз съм там, някой желаещ?

  Отговор

 • 2010-11-22 at 22:59

  Нормално е синът на Дейвид Бауи да направи впечатляващ филм.

  Отговор

 • 2010-11-22 at 23:09

  Вярно е, че кръвта вода не става, но все пак никога не е гаранция. :)

  Отговор

 • 2010-12-16 at 16:15

  Clint Mansell Not Scoring 'Source Code', Replaced by Chris Bacon! :( :(

  Отговор

Коментирайте