Snow White

Холивуд открай време си е в сериозна творческа криза и продължава да се връща към добре познатите сюжети и формули за успех – дали римейк, дали продължение, тук-там хорърче, клиширана анимация, герои от детските приказки…

В случая става въпрос за Снежанка, която в момента е обект на не един, не два, а цели три проекта! И при това и трите се описват с така добре познатото ни “това не е Снежанка, както баба ти я знае”.

За “Snow White and the Seven” на “Disney” нямаме нищо за докладване – филмът май има проблеми, а и не сме сигурни дали идеята седемте джуджета да са монаси от Шаолин не е просто шега, на която сме се вързали. За сметка на това “Snow White” на “Relativity Media” и “Snow White and the Huntsman” на “Universal” се развиват чудесно.

Първо за “Snow White” на “Relativity Media” и Брет Ратнър, защото вече сме ви споменавали за него, когато все още беше във вариант Жьоне-Портман. Сега, според The Wrap (потвърдено от  THR) с режисурата ще се заеме Тарсем, когото познавате от “Клетката” и “The Fall” (и той римейк, но на българската класика “Йо-хо-хо”). Засега филмът няма заглавие и подробности около сюжета не се оповестяват, с изключение на очевидните – момичето, мащехата, седмината. Сценарият на Мелиса Уолък (“Meet Bill”) би трябвало да се придържа към оригиналната приказка на братя Грим  и според Ратнър: “Нашите джуджета са крадци, не миньори като при Уолт Дисни. Той е направил един от най-великите филми, но нашият ще е по-мрачен и с повече комедия. А в оригиналната приказка има и дракон.” И разбира се, тази Снежанка ще е 3D.

А сега да преговорим за “Snow White and the Huntsman”, чийто режисьор е новак (Рупърт Сандърс), но за сметка на това имаме шанс за сериозно звездно участие. Идеята Джони Деп да играе ролята на ловеца Ерик не е лоша, но много повече ни радва новината за Чарлийз Терън като злата кралица Равена. Разбира се, засега това са само слухове (разпространени от Just Jared), според които “Universal” ухажват актрисата, но ние сме на мнение, че ролята ще й пасне повече от чудесно. О, и между другото, носят се слухове, че сценарият на Евън Дохърти е наистина добър.

Това е положението засега – една Снежанка май се разпада, друга занася към артистична визия, а третата, която като че ли е най-близо до снимачната площадка, се опитва да събере актьори. А ние май се отегчихме от цялата история…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *