Рекорден рейтинг за зомбитата на AMC

от на 2010-11-02
 

Героите на “Живите мъртви”

След агресивна и мащабна рекламна кампания плодовете на професионалния маркетинг и на отличния творчески екип на канал AMC доведоха до една от най-силните телевизионни премиери за 2010 г. “Days Gone Bye” – пилотният епизод на жанровия специалитет “The Walking Dead” – дебютира в САЩ на 31 октомври, маркирайки един запомнящ се, дори исторически за развлекателната телевизия Хелоуин (отбелязваме също, че сериалът снощи стартира и у нас – по канал FoxCrime – с преводното заглавие “Живите мъртви”, което не ни допада особено, но с което вече се примирихме).

“Days Gone Bye” е режисиран от самия Франк Дарабонт, който адаптира един от най-популярните и успешни комикси през последните 10 години (няма да се повтаряме, само ще ти припомним подробностите). Цифрите се появиха вчера и са наистина внушителни: отвъд Океана пилотът е събрал 5.3 млн. зрители, като 3.6 млн. от тях са на възраст между 18 и 49 г. Показателите превръщат “Живите мъртви” в най-успешния и най-високо оценен сериал на канал AMC до момента, а също и в най-силната сезонна премиера за тази година. Успехът, разбира се, се дължи и на многобройните зомби-фенове, но интересното е, че не само те, а и хора, които са далече от поджанра, дават изключително високи оценки на видяното (най-симпатичният пример е отзивът на Елфа).

“Подходящ ден да си мъртъв – Чарли Колиър, президент на AMC, коментира успеха след хелоуинската нощ. – Страшно сме горди със сериала, с драматичния му потенциал и с невероятните таланти, замесени в проекта. Наша цел винаги е било да продуцираме най-добрите сюжети на малкия екран и сме изключително щастливи, че с “Живите мъртви” имаме възможността не само да продължим традицията, но и да вдигнем летвата.” Още реакции и пикантерии – тук!

Робърт Къркман – автор на комикса и сценарист на сериала

Няма как, радваме се искрено на впечатляващата статистика и стискаме палци останалите епизоди да затвърдят “Живите мъртви” като едно от безспорно най-добрите зомби-заглавия, появявали се до момента в който и да е медиен формат. Подозираме, че (мумифициран) пръст в цялата работа имат тъмните и мистични сили, които покровителстват енигматичния ноемврийски пир на суеверието, наречен Día de los Muertos…

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте