The Tree Of Life

Да не повярва човек, но все повече и повече се доближаваме до заветната дата, на която ще видим дългоочаквания и многократно отлаган проект на Терънс Малик „The Tree of Life”, за който мрънкаме отдавна.

Причината, поради която сега сме малко по-обнадеждени, е появата на плаката и официален синопсис (представени ни от Collider), които по един или друг начин навеждат на мисълта, че този път премиерната дата  – последната обявена е 27 май 2011 – е сигурна.

Сега по същество. Почти всички колеги са леко разочаровани от плаката, но ние не виждаме какво чак толкова се оплакват. Първо, това очевидно е тийзър и второ, нормално е да има гигантско дърво на него, все пак филмът се казва „Дървото на живота”.

The Tree Of Life

Проследяваме развитието на 11-годишно момче на име Джак, един от трима братя. Първоначално целият свят е истинско чудо за детето. Той вижда всичко като майка си – с очите на душата си. Тя олицетворява любовта и състраданието, докато бащата се опитва да научи сина си как да поставя себе си на първо място, така както е обичайно в този свят. И докато двамата родители се борят за надмощие, Джак трябва да намери златната среда. Филмът става по-мрачен, когато той за първи път се сблъсква с болестта, страданието и смъртта. Светът, който някога е бил величествен, сега се превръща в лабиринт.

Така продължава историята на възрастния Джак – изгубена душа в съвременния свят. Джак се опитва да намери сред непрестанно променящите се времена това, което никога не се изменя – вечната схема, от която сме част всички ние. Виждайки сложността на заобикалящия го свят, Джак придобива нов усет за неговите чудеса и дори намира сили да прости на баща си и да започне истински живот.

Историята завършва с надежда, признавайки красотата в ежедневието и най-вече в семейството – нашето първо училище и единственото място, където научаваме истината за света и за самите себе си, както и най-важния урок за безкористната любов.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *