Дюн

Каква изненада – поредният прокълнат проект, който се сблъсква с поредния досаден проблем. Не ни разбирайте погрешно, за разлика от повечето хора, ние не сме против нов „Дюн” филм, просто ни омръзна да слушаме за проблеми!

След като Питър Бърг се отказа от екранизацията, за да се посвети на „Battleship”, Пиер Морел се зае с режисурата. Да, ама не – според Deadline Морел е стегнал багажа и след приблизително 4 години подготовки и опити „Paramount” също са готови да вдигнат ръце от цялата работа. Според слуховете, ако снимките не започнат пролетта на 2011, правата за екранизиране ще бъдат пуснати на пазара.

Морел е отговорен за поредното отлагане – той изхвърли сценария на Бърг, когато пое контрола, и Чейс Палмър беше избран за сценарист. Сега продуцентите нямат сили и търпение за поредната смяна на сюжета и сценария на Палмър остава – трябва само да се намери режисьор, който да го хареса. И разбира се, това трябва да е режисьор, когото студиото да хареса, защото 100-200 милиона не се дават с лека ръка. А само правата вече са стрували на „Paramount” солидна сума – нищо чудно, че се замислят за продаване на целия проект.

Според нас нова екранизация никога няма да има (говорим за истински кино-филм, Холмарк сериалчетата не се броят). Дейвид Линч просто е проклел „Дюн”, заради мъката, която е изтърпял около филма от 1984. Но колкото и да е… странен той, ние си го харесваме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Силно се надявам, че все пак ще успеят да преодолеят трудностите, защото доста бих се зарадвал на нова екранизация на Дюн. Наистина от доста време само лоши новини се чуват за проекта.

  2. М-м, да! Факт.

    Аз в момента чета "Еретиците" и си припомнях филма на Линч и минисериала и си мисля, че може да се получи един хубав филм, ако се подходи правилно към романа.

    Истината обаче е, че този проект не ми вдъхваше доверие още от момента на обявяването му.

    1. Ее, Дринов колко напред е бил с материала

    2. Аз cringe-вам всеки път, когато си припомня филма на Линч…