Постапокалиптичeн Шекспир? Yes, please!

от на 2010-11-04
 

Постапокалиптичeн Шекспир

Сигурно винаги сте искали да гледате екранизация по Шекспир с уважавани и опитни британски актьори, но ако може да е постапокалиптична фантастика? Да, ние също. И за наш късмет „Darclight Films” подготвят „Henry 5”. Сред въпросните актьори са Майкъл Кейн, Рей Уинстоун, Жерар Депардийо и Дерек ДжакобиВини Джоунс не го броим, защото той не е актьор, камо ли пък уважаван.

Засега единственото, което не ни харесва около проекта е таглайнът „Как ще оправдаят започването на война?” или нещо в този стил – хем подробно, хем скучно. Официалният синопсис обаче, е по-интересен:

„В апокалиптична епоха, в страна без лидер, безхаберен принц изкупва грешките в миналото си като потушава бунт, който заплашва кралството на баща му. Но след като самият той се качва на трона, веднага започва война срещу съседна държава, само за да задоволи глада си за власт. Въпреки че врагът му разполага с далеч по-съвършени оръжия, наскоро коронясаният крал печели благодарение на коварството си. Но има нещо, което не е предвидил – врагът също е готов на всичко, за да си осигури победата…”

В крайна сметка, всичко, което трябва да знаете е, че става дума за пост-апокалиптичен Хенри V с Майкъл Кейн и Рей Уинстоун в главните роли. Шекспир би одобрил. Нали?

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2010-11-04 at 13:06

  "Вини Джоунс не го броим, защото той не е актьор, камо ли пък уважаван" 😀

  Между другото Гинес е и уважаван, и островен, и конкретно шекспиров актьор, а Ърл Джоунс си е също уважаван и шекспиров, та май от Стар Уорс насам нямаме попадения във фантастичния жанр с наситен шекспиров драматизъм… Разбира се, изключвам Спейс болс, защото той не е драма, камо ли пък уважавана. :)

  Отговор

 • 2010-11-04 at 13:15

  Да, Да!!!

  (Съжалявам за спама, но не се сдържах за хубавия коментар!)

  Отговор

 • 2010-11-04 at 13:43

  @Nostromo

  Абсолютно си прав, още повече към споменатите островни актьори, можем да прибавим и Питър Къшинг, Дейвид Проус, Антъни Даниълс, Питър Мейхю.

  А "Спейс Болс" цепи марака 😀

  @Тихомир (a.k.a. Тито)

  "Star Wars" гийгщината си казва своето, a? :)

  Отговор

Коментирайте