The Dream Machine

След като на 24 август тази година ни напусна гениалният Сатоши Кон – автор на класическите и впечатляващи анимета като „Perfect Blue”, „Millennium Actress”, „Tokyo Godfathers” и „Паприка” – работата по най-новия му проект, озаглавен „The Dreaming Machine”, бе преустановена.

Според “Twitch” обаче, знаейки, че е болен от неизлечима болест и може би няма да доживее до края на продукцията, Кон е успял да получи обещание от „Madhouse Studios”, че филмът ще бъде завършен без значение какво се случи с него. Следвайки това обещание, след кратко и обяснимо прекъсване, главният аниматор и дизайнер на образите Иошими Итазу влиза в ролята на режисьор и работата по филма продължава.

По принцип сме на мнение, че няма кой да замени Сатоши Кон, но Итазу е човек, който го познава доста отблизо и знае отлично каква е била цялостната му идея за развитието на филма и сме сигурни, че той ще направи всичко възможно да видим филма завършен и във форма, максимално близка до първоначалния замисъл на Кон.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Лично аз много се зарадвах на новината, че лентата няма да бъде погребана. Кон определено е незаменим и беше една от надеждите за съвременното аниме, което все по-често дълбае в една голяма посредственост.

    Интересно ми е дали филмът ще е някакъв вид продължениа на Паприка или изцяло самостоятелна история.