"Martyrs"

Вече няколко пъти сме споделяли мнението си за „Martyrs” – лично за нас най-добрият хорър филм от френската „нова вълна” – като и за отвратителната идея да му се прави американски римейк – при това продуциран от хората отговорни за „Здрач”.

Явно трагедията няма да ни се размине, защото от LA Times съобщават, че проектът вече си има режисьор и това е Даниел Стам. Все още не сме имали възможност да гледаме предишния режисьорски опит на Стам „The Last Exorcism”, но от това, което чуваме филмът има качества и поне от тази гледна точка, има шанс реймейкът да не бъде пълна помия.

Проблемът е, че филмът все пак ще претърпи промени и както можете да се досетите, те ще бъдат най-големи на финала – някак не виждаме как американската публика би могла да преглътне нещо дори и бегло подобно на оригиналния край. Ето какво казва и самият Стам:

„Martyrs” е много нихилистичен… Американският вариант (който възнамерявам да представя) ще премине през целия мрак, но ще даде частичка надежда. Няма да ви се иска да се застреляте, след като всичко свърши.”

Да бе, как ли пък не! И ако тази помия не ви е достатъчна, Стам продължава да изсипва сол в раната.

„Филмът разглежда познати теми – като двама приятели, който не могат да останат разделени, нещо като Форест Гъмп и Джени.”

Честно да ви кажем, вече дори и идеята Кристен Стюърт да играе във филма ни се струва по-удачна – току виж одрана от главата до петите тя вземе да покаже, че я бива за нещо. Засега обаче тази информация упорито се отрича от продуцентите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Първата половина на Martyrs е много яка, но след това се превръща в скучно и пресилено torture porn, със зле скалъпен завършек на историята.

  2. Е, можеше да се очаква… Като не мога да измислят нещо ново и добро, крадат вече направеното 🙂 Жалко наистина, защото френската лента наистина е адски добра и… тя ще си остане такава, но повечето хора ще помнят римейка, който просто няма да достигне нейното качество по никакъв начин… Особено с тези… хм… "промени" 🙂

  3. Мъченици е не само един от любимите ми ужаси, но и един от любимите ми филми изобщо.

    Драматичен, плашещ и едновременно каращ те да се замислиш.

    НЕ ИСКАМ РИМЕЙК!

  4. @HerMamut

    Ще внимаваме. 🙂

    @Иван Х

    Е как бе? На мен пък първата половина ми куцаше и от там насетне нещата станаха супер. А пък финалът е страхотен, поне аз не откривам нищо зле скалъпено. 🙂

    Въобще, много силен филм – яко драматургия има в него. Сега само гледайте как ще го осерат като за световно.