Daniel Day-Lewis & Licoln

Ето това вече е новина! В официално прес-съобщение на „DreamWorks” се съобщава, че личният ни бог Даниел Дей-Луис е човекът, който ще поеме овакантената от Лиъм Нийсън роля на Линкълн в едноименния проект на Стивън Спилбърг, за който се говори от години.

Преди време научихме, че Лиъм Нийсън, който беше свързан с ролята на Линкълн още от самото начало, няма да вземе участие в него защото, цитираме „Вече ми изтече срокът на годност”.

Тази новина беше съкрушителна за нас, защото, въпреки че като фенове на Спилбърг бяхме сигурни, че ще се получи хубав филм, независимо от актьора, Нийсън беше основната причина този проект да ни вълнува и просто не можехме да си представим кой би успял да запълни вакантното място. Поради тази причина си мислехме, че с филмът, поне в този му вариант, е свършено и ако все пак той види бял свят, ще бъде подобно на „Мемоарите на една гейша” с друг режисьор и т.н. Оказа се обаче, че сме грешали и то как.

Сега ще кажете, хубаво, Даниел Дей-Луис е Линкълн, но да не се случи същото като с Нийсън – безкрайно киснене в очакване снимките да започнат. Е, в прес-съобщението се казва нещо и по този въпрос.

Снимките на филма ще започнат през пролетта на 2011 и ще бъде показан по кината в края на 2012 под шапката на „Touchstone” на Disney”.

Изглежда, че „Robopocalypse” все пак няма да е следващият филм на Спилбърг, след „The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn” и „War Horse”. При все, че предпочитаме фантастиката, присъствието на Дей-Луис е способно да промени всичко.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Дори прилича на Линкълн! Макар че след "Списъкът на Шиндлер" изгарях от желания да видя любимия ми режисьор – Спилбърг – да режисира отново Лиам Нийсън,но.. И точно,когато си мислех,че този проект няма да види бял свят,се появява актьор от калибъра на Даниел Дей-Луис,който ще има задачата да изиграе един от най-обичаните американски президенти и известни хора в света. Ако има човек способен да направи това до съвършенство,то това е Дей-Луис.

  2. Най-добрият Линкълн (визуално) е Ланс Хенриксън, но и Дей-Луис напомня леко, така че всичко е ОК; освен това Даниелчо е в пъти по-велик актьор от постоянно надценявания Нийсън.

  3. @Kristian

    Това е и моето мнение. 🙂

    @UZUMAKI

    Умреш, братче, да се изказваш така. 🙂 🙂 Не смятам, че Нийсън е надценаван като актьор. Просто е готин и хората го харесват. А Даниелчо с колко човека можеш да го сравниш? Горе съм си го казал. Той е Бог!

    А Ланс Хенриксен като Линкълн ще бъде нещо много интересно да се види. Ама само при Спилбърг. 🙂

  4. Не бе, Нийсън е пич, просто не е кой знае колко пич. 🙂 А Хенриксън вече е играл ролята (през 1998 г. в телевизионния "The Day Lincoln Was Shot").

  5. Не съм го гледал. 🙁

    А това е лошо, защото като един истински филмов гийк съм голям фен на Хенриксен.