„Another Brick In The Wall” става биографичен филм

от на 2010-11-28
 

Pink Floyd The Wall

В края на 70-те, Алън Реншоу започва работа като учител по музика в училище в северната част на Лондон. И районът и училището имат сериозни проблеми, времената са тежки и животът на учениците е особено мрачен и без перспективи. Твърдо решен да промени нещата, новият учител в крайна сметка успява да уреди участие на класа си в един от най-големите и влиятелни хитове в историята на съвременната музика. „Another Brick In The Wall” е не само най-големият хит на „Пинк Флойд”, но и вдъхновението на Алън Паркър за „Стената” – според нас един от най-великите филми на всички времена.

И вероятно ще се съгласите, че нямаше да е същата песен без хора на учениците на Реншоу, който е уволнен заради цялата история. Е, 30-тина години по-късно, Deadline обявяват, че британският продуцент Анди Харийс („Кралицата”, „The Damned United”) подготвя биографичен филм по историята на Реншоу. За съжаление, Харийс все още не е уредил правата за песента, но работи по въпроса, докато новакът Стийв Томпсън пише сценария за „Left Bank” и „BBC Films”.

С две думи, проектът е в съвсем ранен етап, но за сметка на това звучи доста обещаващо. Единственото, което не ни допада е сравнението с „School of Rock” и „Обществото на мъртвите поети”. Харесваме и двата филма, но се надяваме тази биография да е нещо доста по-различно.

Ако не настръхвате, не сте хора!

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте