Въпреки че доста хора останаха супер разочаровани от „Трансформърс: Отмъщението”, ние някак си преглътнахме горчивия хап – най-трудно ни беше с мега дразнещите близнаци, пред които Джар-Джар Бинкс просто бледнее – и успяхме да се позабавляваме. Разбира се, не колкото по време на първия филм, но все пак достатъчно, че да ни пука поне мъничко за предстоящата трета част, чието официално име според Seibertron (потвърдено от Collider) ще бъде „Transformers: The Dark of the Moon”.

Първата ни реакция е усещането за някаква тромавост. Нещо ни липсва и то е напълно очевидно. Липсва думичката „Side”. По никакъв начин не искаме да се правим на хитреци, особено с толкова очевидно нещо, а просто споделяме мнението, че след като „The Dark Side of the Moon” е толкова популярно… име, заглавие или каквото е там, сега това ни изглежда непълно. Но както и да е, това са просто някакви подробности.

Това, което наистина ни притеснява е, че въпреки че заглавието е потвърдено от човек близък до продукцията, то съвсем не е официално „Официално”, а идва от поредица свързани с филма романи озаглавени “Transformers: The Dark of the Moon – Secret of the Autobots”, “Transformers: The Dark of the Moon – Autobots Betrayed!”, и “Transformers: The Dark of the Moon: Invasion of the Decepticons”. Тоест, ако се окаже, че това няма да е истинското заглавие на филма, никак няма да се учудим.

Ако не друго, то поне „The Dark of the Moon” отчасти потвърждава едно от оскъдните късчета информация свързано с „Трансформърс 3”, които циркулират из нета вече няколко месеца, че първата сцена от филма ще се развива на Луната.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Много хора се бъзикат, егати тъпите филми (говоря за критиците), детски, измислени, може и така да е, но са направени, казвам аз.

    Много готино са пипнати, има екшън, има смях, убийствени ефекти и първите две части си бяха доста добри

    Чакам тройката 🙂

  2. Под "доста хора останаха супер разочаровани от „Трансформърс: Отмъщението" сигурно имаш впредвид жалките блогърчета като тоя бавноразвиващ се "cinemascrotum" и разбира се образите като дедо Роджър Ебъртчо.

    Нека само ви припомня че освен ГИГАНТСКИЯ успех в бокс офиса, Трансформърс: Отмъщението се превърна и в най-успешния Блу-рей на 2009 година. А няма нужда да казвам че в тая тежка световна икономика, хората надали биха купили нещо което не харесват.

    Хайде сега отново си помислете колко са харесали филма и колко не.

  3. @Veso

    Прав си за парите. Факт. Но наистина повечето "филмови специалисти" дадоха на филма отрицателна оценка. Но ако не теб ти харесва, това не трябва да те притеснява, все пак говорим за чуждо, субективно мнение, нали?

  4. Прав си, и си прав за тъй наречените "специалисти", но мисля че ще се съгласиш че тези филми не са правени за тях. Това си е комерсиално кино, в добрия смисъл на думата, чиято единствена цел е да забавлява масовата публика, в която харесва ли ни или не, попадаме и ние. А и нека не се лъжем – повечето критици са абсолютни сноби.

    А най-хубавото е че Бей е един от малкото режисьори на които им минава през оная работа какво мислят критиците и онлайн блогърите. Човека прави филмите си само и ЕДИНСТВЕНО за обикновенните хорица да се разпуснат и да се позабавляват с един майсторски направен екшън-спектакъл. Казано по нашенски, той си е "народен режисьор", и този малък факт го превърна в една от най-могъщите фигури в бизнеса.

    Но не ме разбирай погрешно – знам че има и фенове които бяха разочаровани от Трансформърс 2, не го отричам, но трябва да бъдем и малко обективни и да приемем че има и много хора, които го харесаха и които смятат че е в пъти по-добър от оригинала. И преди някой да е казал нещо, искам да подчертая че не съм някое сляпо 15-годишно фенбойче.

    Просто не мисля че е правилно даден филм да бъде третиран като разочарование, само защото е получил негативни ревюта от критиците. ( и не говоря само за Трансформърс, говоря по принцип ).

  5. Veso,всичко,което е казваш е така. Обожавам Трансформърс,но втората част е най-глупавият и безумен филм,който съм гледал. Обичам всякакво кино и съм отворен към всичко свързано с киното,но след филми като Скалата,Трансформърс 1 и Островът,Отмъщението на падналите беше голяма крачка назад за него. 🙂

  6. Мен втората, не ме разочарова тотално (само близнаците), просто ми беше по-слаба от първата. Надавям се Тройката да е най-добрата. 🙂

    Иначе, нямам проблеми с Майкъл Бей като режисьор. Обичам да се забавлявам с неговите филми. "Лиши момчета 2" е гигантски!!! 🙂