Роланд Емерих

От години се носят слухове за не едно, а две продължения на „Денят на независимостта”, но вече повече от десетилетие и половина, все ни се разминава. Роланд Емерих никога не е давал никакви подробности, освен че би искал да режисира филмите, а да си кажем честно, това го знаехме и без да си отваря устата. Но сега MTV споделят, че преди месеци режисьорът е споменал идеите си за двата филма, и пропускат да обявят защо по дяволите, пускат изявлението чак сега. Не сме чакали със затаен дъх, но все пак…

Идеята на безобразно озаглавените „ID4-ever Part I” и „ID4-ever Part II” е, че когато извънземните се завръщат на Земята, човечеството вече е понаучило това-онова от технологията, използвана в предишното нашествие. „Това е нещо като алтернативна реалност… Продължаваме с въпроса „Какво би станало след подобно нападение?”. Разбира се, извънземната технология е променила всичко”, казва Емерих. А на въпроса на MTV дали Белия дом ще бъде построен наново и кой ще бъде президент на САЩ, режисьорът отговаря с неговия, категорично немски вариант на чувство за хумор: „Or, who will be president? Who will be president? See?”.

Да, шокиращо, но схванахме безкрайно остроумната му шега. След героичното си представяне в първия филм Уил Смит ще стане президент на Америка. А Бил Пулман, който ако не се лъжем беше на същия пост в първия филм? И той има какво да каже по въпроса: „Ще е предизвикателство. Творчески и парите, които ще трябват, за да се направи, дали Уил ще се съгласи да участва и каква ще е историята…” Но явно е доволен от упорството на Емерих: „Не е ли прекрасно? Той е единственият, който би могъл да се справи. Очите му блестят като говори за това… И явно хората искат да чуят, че ще се получи.”

Имаме само един въпрос: Кои точно са тези хора?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. И защо трябва да има нов президент??? Бил Пулман си беше добре – че и самолет пилотираше. А това Уил Смит да го замести е много тъпо. Но и по-тъпо звучащи сюжети сме виждали, пък после се получават нещата…

    Аз съм за продълженията, но стига са философствали. Защото и за Фондацията само си чешат езиците. Аз харесвам размаха, с който работи Емерих (е, сега да не ми се нахвърлите), и въпреки липсата на някакви философски прозрения или не знам си там каква дълбочина, която някои, може би очакват да видят, филмите му са мащабни с нуждното количество лек хумор.

    Защо да не направи и "Годзила 2" или "2013"?!!

  2. Джеф Голдблум – президент! Не, сериозно: ако в продълженията не играе Голдблум, ще саботирам проекта.

  3. @Тито

    Новата "Годзила" се пече, само дето няма да е от Емерих. За мен това е най-тъпия му, следван от "10 000 п.н.е" и "2012 филм! Другите ги издържам. :)))))

    Голдблум е голям. Като го гледах в "Пълно за празно" се погнусих, че играе в такива могъщи тъпни! 🙂

  4. Винаги завръщането на познатите герои в продълженията много радва, но при подходящ сценарий и добра реализаци мога да преглътна някоя липса. Той и бащата на героя на Голдблум беше голям чешит – евреин.

    В "10 000 п.н.е." ми харесаха само две неща – ловът на мамутите и екшъна около пирамидите, докато в "Годзила" ако махнем сцената с новоизлюпените, останалото е много забавно!