За най-огромно съжаление, последните десетина години, някога великото име на Люк Бесон се превърна в нарицателно за посредствени конвейерни екшъни – които той бълва под продуцентската си марка – а режисьорските му проекти прогресивно станаха все по-безидейни и определено бездарни. За заигравката му с анимацията просто нямаме какво да кажем  – поне да имаше хъса на Земекис да развива технологията, а то…

Просто не можем да повярваме, че това е същият човек, който едно време ни радваше с филми като „Леон”, „Никита”, “The Big Bluе” и „Петият елемент”. Лично според нас, последното свястно нещо, което той режисира беше „Жана д’Арк”, а доста хора смятат и него за разочарование.

Но както и да е, по всичко изглежда, че Бесон е на път да се реабилитира напълно, при това по възможно най-добрия начин, защото пред радио Fantasy.fr той е заявил, че следващият му филм ще бъде нещо като „Петият елемент умножен по 10”. Сега, ето на това му се вика новина.

Все още не се знае какво ще представлява историята, но по думите на самия режисьор ще бъде нещо „много, много голямо”. Поради тази причина планираната премиерна дата на филма е 2013-2014 година.

Изглежда, че дължим тази прекрасна новина на „Аватар” – на техническата му страна –  който се явява нещо като вдъхновение за Бесон. Ето какво още казва режисьорът:

„Когато направих „Петият елемент” аз разполагах с инструменти, които вече бяха поостарели…Сега с развитието на дигиталните технологии, е просто невероятно какво можеш да направиш. Технологията настигна въображението – веднъж като си представиш нещо, техничарите винаги ще те последват в твоята посока”.

Това, което ние имаме да кажем по въпроса е: Крайно време беше!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Много хора харесват и "Анжела-А", само на мен май ми се стори, че му е голяма излагация. Радвам се, че не го намерих и тук сред "последните му свястни филми" 🙂

  2. Лично за мен "Анджел-А" е голяма тъпотия… добре че беше Рий Расмунсен 🙂

    “Жана д’Арк” ме диви, има много як саунд дизайн и яки актьори – разбира се Йовович не е сред тях 🙂

  3. Анжел-А е най-тъпия филм на Бесон. По-тъп е и от половината "бесонки"…

  4. Тъп е но е заснет яко. И Париж изглежда като място, което бих посетил – без тълпие мангали! 🙂

  5. За да не влизаме в излишни препирни 😀 пиша моите (любими) филми на Бесон (където е режисьор). Последователността е от значение:

    "Леон"

    "Безкрайна синева"

    "Петият елемент"

    "Никита"

    "Анжел-А"

    Останалите или ги смятам за посредствени или въобще не заслужават участие в тоя списък.

  6. Мойта е така:

    (последователността не е от значение 🙂 )

    “Леон”

    “Никита”

    “Безкрайна синева”

    “Петият елемент”

    "Жана д'Арк"

    "Метро" – първият филм на Бесон, който съм гледал на Кинопанорамата 80 и някоя. Не съм го гледал скоро, но тогава ми хареса.

    Останалите ни мъ кефът! 🙂