Киносъбитието „Нощта на ТРОН” се случва и у нас

от на 2010-10-12
 

„Нощта на ТРОН”

За всички, които останаха леко разочаровани от времетраенето на клипчето, показано в „Денят на „TRON: Заветът”, идва тази супер приятна новина, която гласи, че благодарение на „Форум Филм България” глобалното кино събитие озаглавено „Нощта на ТРОН” ще се проведе и у нас.

На 28 октомври зрителите в цяла България ще имат шанс да видят 23 минутен 3D откъс от филма, едновременно прожектиран в Mtel IMAX и 10 други 3D кина в страната. За да сте един от късметлиите, който ще присъстват на събитието – което освен възможността да видите близо половин час от най-очакваното филмово заглавие до края на годината, ви дава и шанс да спечелите още много допълнителни награди – трябва да се регистрирате на уебсайта на филма www.tron3d.bg.

За повече подробности, можете да прочетете официалното прессъобщение:

Като част от глобалното събитие „Нощта на ТРОН” на 28 октомври, зрителите в цяла България ще видят 23 минутен 3D откъс от филма. Едновременно в Mtel IMAX и 10 други 3D кина в страната ще се съберат най-нетърпеливите почитатели на дигиталната вселена.

Достъпът до ексклузивната прожекция ще става чрез предварителна регистрация на уебсайта на филма www.tron3d.bg. Онлайн системата, която е активна от днес ще пренасочва регистриращия се към друго кино, ако в избраното местата са вече запълнени.

Програмата на събитието ще включва освен 23 минутния откъс и специално обръщение от Джеф Бриджес, Оливия Уайлд и Гарет Хедлънд. За зрителите ще има 3D плакати и други изненади, които всеки има шанс да спечели.

Обратното броене до премиерата на ТRON: Заветът започна официално на 10.10.10 г., точно 10 седмици преди триизмерното приключение в дигиталния свят да нахлуе в киносалоните у нас и по света. От Disney и този път останаха верни на себе си и отношението към феновете със специалния откъс, който ще ни отведе отвъд Аркадата на Флин, в свят без ден и нощ, със светещи в неоново пътища и метализирани сгради. Отново ще бъдем пренесени в паралелната вселена, създадена от Кевин Флин – Мрежата.

В тази технологична реалност светлината е най-важният елемент, който носи характеристиките на TRON света. Дизайнерът на продукцията Дарън Гилфорд разказва: „Създадохме ленти от светлини, които започват под пътищата в Мрежата, изкачват се до нивото на самия път и продължават нагоре към небето, където никой не може да види края им. Целта ни беше да създадем илюзията как светлините се появяват и обгръщат целия път”.

На върха на най-високия небостъргач в Мрежата светлината е вградена в почти всяка повърхност, светлинни ленти обгръщат цялата сграда, а вътре в нея дори чашите с вода са осветени. Там се намира клубът за забавление в света на програмите, чиито стени и покрив са от стъкло, като гледката разкрива целия ТRON сити и фара при далечния портал.

И животът в Мрежата е представен от светлини в различни цветове. Специалните костюми на програмите, които светят със собствена светлина, олицетворяват характера им. Цветът им показва добър или лош е неговият притежател.

Независимо дали са на улиците, на гладиаторската арена или в Клуба, намиращ се на километър над земята, обитателите на Мрежата са заобиколени от светлина. Отвъд нея се намира Периферията – място, където господари са Предателството и Злото.

В кой свят ще попадне Сам, феновете ще могат да гадаят до премиерата на ТRON: Заветът, който излиза в Disney Digital 3D и Mtel IMAX на 17 Декември 2010, заедно със световната премиера. Интересна информация за филма може да откриете и на фен страницата му във Фейсбук – http://www.facebook.com/TRON.bg.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте