Първи трейлър на „I Am Number Four”

от на 2010-09-30
 

„I Am Number Four”

I Am Number Four” не е сред фантастиките, които чакаме с нетърпение – най-вече заради категорично тийн сюжета –  но трябва да признаем, че първият тийзър трейлър, представен от Empire изглежда по-добре и по-мрачно  от очакваното.

Филмът е екранизация по едноименния роман (разбира се, както е традицията, първи от поредица) за млад извънземен от планетата Лориен, който обикаля САЩ, криейки се от зли нашественици, които са унищожили планетата му и сега преследват малкото оцелели лореианци и на Земята. Извънземен Номер 4 си е тийнейджър и иска да живее като обикновен човек, особено след като се запознава със Сара (въпрос на вкус, но на нас ни изглежда малко смотана). Разбира се, точно в този момент започват да се проявяват свръхсилите му и животът рязко се усложнява.

Да… Звучи прекалено близо до „Пърси Джаксън” (но по-мрачен и с по-малко приключения), „Хари Потър” (но без магичното училище), че дори и „Здрач” (без вампири и върколаци) и всички останали тийн-поредици. Но пък тийзърът изглежда почти качествено и с обещание за приличен екшън. Кой знае, може да се окаже търпим. Поне е фантастика, нали така? И режисьорът Ди Джей Карузо („Дистърбия” и „Орлово око”) твърди, че няма да прилича на „Здрач”: „Да, има тийн-романтика, но не знам… Интересното е, че има ненормален екшън. Ненормален.”

А що се отнася до Алекс Петифър, за него извинение няма. Поне е по-малко дразнещ отколкото беше в тоталното недоразумение „Алекс Райдър”.  За щастие трейлърът набляга на гласа зад кадър, не на русия му перчем, дано и филмът да ни предложи някакъв подобен отдушник.

http://www.youtube.com/watch?v=mITOWAljv7o

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте