Първи кадър от фантастиката „Source Code”

от на 2010-09-05
 

„Source Code”

За първи път чухме за съществуването на „Moon” от любимото ни списание „Empire”, които обещаха, че е наистина качествена, нискобюджетна фантастика с интелигентен сценарий, страхотно изпълнение на Сам Рокуел в главната роля и уважение към класиките в жанра. И се оказаха прави – „Moon” наистина е всичко това. А сега, пак благодарение на „Empire”, получаваме и първия кадър от следващия филм на режисьора Дънкан Джоунс, „Source Code”.

Не сме сигурни какво точно се случва в този момент, но историята е следната: Джейк Джиленхол е в ролята на войник и участник в правителствен експеримент, който има за цел да разследва терористична атака. Прехвърляйки съзнанието на войника в тялото на пътник във влак, който ще бъде взривен след точно 17 минути, учените му дават възможност да търси терориста – отново и отново, всеки път за 17 минути. Джиленхол явно си пада филми за изследване и заиграване с времето и имаме предвид „Дони Дарко”, а не „Принцът на Персия”.

Само на нас ли ни се струва, че напоследък все по-често се натъкваме на фантастики тип „Омагьосан ден”? Дали това е новата мода, следващ извънземните нашествия? Да се надяваме, че Джоунс ще се справи – не сме чели сценария, но можете да го откриете в не една, а две класации на ScriptShadow, на второ място в Топ 25 на Карсън Рийвс, но на първо място в Топ 25 на читателите. Заслужава си да хвърлите и един поглед над коментарите.

Стискаме палци на Джоунс да не стане като с „Дони Дарко” и Ричард Кели, и вторият му филм “Southland Tales” – добре че после поне според нас се поправи с „Кутията”

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте