Натали Портман е Снежанката на Жьоне?

от на 2010-09-23
 

Натали Портман е Снежанката

Напоследък така наречените „мрачни приказки” не са сред най-популярните в Холивуд филми, затова се изненадахме, че новият прочит на „Снежанка и седемте джуджета” не само не се разпадна набързо, но и постепенно набира сила. Ние със сигурност нямаме нищо против жанра, напротив – в подобни филми определено има почва за жестоки провали, но с подходящия режисьор, повечко кръв и мрачна атмосфера… резултатът може да е „Снежанка и седемте джуджета” за възрастни.

За съжаление, Тери Гилиъм, Гийермо дел Торо и Тим Бъртън в момента са заети, но според Pajiba Жан-Пиер Жьоне се интересува от проекта и може да се заеме с режисурата. Продуцент е Брет Ратнър, който подготвя филма от известно време насам, и обещава, че „Това не е Снежанка, която баба ти знае”. Носят се слухове и за дракон и седемте джуджета, които са разбойници, но може би най-странният слух е, че Натали Портман се интересува от ролята на Снежанка.

Разбира се, още нищо не е сигурно, но според нас звучи обещаващо – откакто се раздели с Марк Каро, Жьоне има остра нужда от нещо по-мрачно, за да се върне към нивото на „Деликатесен” и „Градът на изгубените деца”. А Портман е по-търсена от всякога, благодарение на изпълнението си в „Black Swan” (филмът дори не е излязъл официално, но прожекциите на няколко фестивала бяха достатъчни, за да се заговори за Оскар). Заедно двамата могат да се справят с екранизация на класическата приказка, която да е малко по-далеч от анимацията на „Disney” и малко по-близо до оригинала. Както казахме, трябва повечко кръв и мрачна атмосфера.

коментари
 
Отговорете »

 
 • надя
  2010-09-24 at 13:29

  Ниил Геимън има едно разказче за Снежанка. Доста е мрачно с вампири и т.н. И се разправя от името на "злата" кралица…

  Отговор

 • 2010-09-24 at 13:41

  Чакам да прочета "Graveyard Вook" за да реша дали завинаги да се откажа от Геймън. Едно е сигурно, разказите му са доста по-добри от романите.

  Отговор

 • 2010-09-24 at 18:21

  "Американски богове" рулз, пък! :)

  Отговор

 • 2010-09-24 at 18:30

  Не успях да я дочета тази книга. Беше ми тъпичка :(

  Адски ми мязаше на "Домът на боговете"(или нещо такова) на Шекли – една от най-тъпите книги които съм чел.

  Само за информация по принцип Шекли е велик. Когато беше тук в България, като го показаха по телевизора, се разплаках. Толкова го оичам.

  Отговор

 • 2010-09-24 at 18:32

  Аз не съм особено инту фентъзи и подобни, но доста ми хареса… за разлика от което, Пратчет ми става все по-тъп :/

  Отговор

 • 2010-09-24 at 18:42

  За също съм повече инту сай фай, отколкото фентъзи, но Пратчет ядски ме кефи. Много е голям. :)

  Отговор

 • V
  2010-09-24 at 19:25

  Прочетете Nation и после ще си говорим… Една от най-добрите му книги! А според мен всичките са жестоки :)

  Отговор

 • 2010-09-24 at 19:56

  Чувал съм за "Нейшън" :)))) Но по ми се чете "Ънсийн академикълс"

  Отговор

 • надя
  2010-09-25 at 18:51

  Дринов, пак закъсняваш. Трябва повече да четеш и по-малко филми да гледаш :-)

  Геимън е доста добър: и Neverwhere и Stardust са супер книги. (Филма на стардъст е една ужасна холивудска боза и пример за това че филмите за ХП всъшност съвсем не са лоши…). Американски богове и на мен ми беше трудна за четене, 3-4 пъти я почвах преди да я свърша. На мен ми напомняше за една от книгите за Дирк Дгентли на Дъглас Адамс, но доста по-тъпа. Ананси бойз, обаче ме изкефи. Гробищната книга ме изкефи много, но имаше доста прилики с ХП (горкото сираче :-)); За "добри поличби" нямам какво да кажа :-)

  П.С. Разказите на Шекли са велики! Романите му: не толкова ….

  Отговор

 • 2010-09-25 at 19:57

  С какво закъснявам? С Пратчет ли? Знаеш, че не го чета в оригинал. Neverwhere съкс аут лауд. :) Не знам какво всички се прехласват по нея. На мен ми е прекалено елементарна!

  За Дърк Джентли са уникални книжките, нямат нищо общо с "Американски Богове"

  Отговор

Коментирайте