Борат е Фреди

от на 2010-09-17
 

Саша Барон Коен

За да се освободиш от сянката на даден филмов персонаж, ти трябва нова и още по-ярка изява на екрана. След wannabe-рапъра Ali G, казахстанския журналист Борат и австрийския гей-гуру на модата Бруно на британския актьор с хамелеонски заложби Саша Барон Коен му е нужен не толкова различен герой, колкото различен (от сатиричния) имидж, а това е доста по-сериозна задача.

Въпреки че наложеният стереотип е труден за пренебрегване, Коен е на път да свали пародийния си ореол, превъплъщавайки се в ролята на легендарния Фреди Меркюри – фронтмен на британската рок група Queen, починал едва на 45 г. Филмът още няма официално заглавие, нито режисьор, но сценарият е дело на Питър Морган (“Последният крал на Шотландия”), а снимките са насрочени за следващата година.

Фреди Меркюри

От Reuters съобщават, че продуцент на филма е Греъм Кинг, чиято продуцентска къща GK Films ще реализира проекта съвместно с Tribeca Productions и с Джим Бийч, който е мениджър на бандата; към екипа ще се включат като сътрудници както семейството на Меркюри, така и останалите трима от Queen, като китаристът Брайън Мей и барабанистът Роджър Тейлър ще консултират и музикалното съдържание на проекта, което би следвало да включва неща от репертоара на великата четворка, но също и част от соловата кариера на Фреди. Сюжетът ще акцентира върху най-успешния период на Queen (според мнозина това е концертният шедьовър по време на благотворителния Live Aid през 1985 г.) и би трябвало да завърши с болестта и последвалата смърт на Меркюри, който въпреки заразяването си със СПИН, дълго време продължава усилено работа като вокалист, музикант и текстописец.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте