Алекс Прояс

От Variety съобщават, че един от любимите ни режисьори Алекс Прояс („Гарванът”, „Градът на мрака”, „Аз, роботът” и „Пророчеството”) е бил нает да екранизира класическата поема на Джон Милтън „Изгубеният рай”, която общо взето, е едно от най-важните литературни произведения на всички времена. Съобщават още, че филмът ще бъде „за небесна война между архангел Михаил и Луцифер”, която ще бъде пресъздадена като „епичен екшън, вероятно заснет на 3D”.

Честно казано, не сме много изненадани от тази новина, защото предвид качествата на конкретното произведение, беше само въпрос на време и то попадне под ударите на Холивуд. В интерес на истината, вече съществуваха слухове за подготвянето на такива филми и дори бяхме чули, че единият трябва да бъде под режисурата на Скот Дериксън („Денят, в който Земята спря”). Ако сме разбрали правилно обаче, Прояс е нает именно на мястото на Дериксън, което ако питате нас е повече от добра новина.

От Variety не са посочили никакви дати за начало на снимките, но има доста спекулации, че ще започнат в началото на следващата година и това ни кара да се зачудим, какво става с проекта на Прояс „Dracula: Year Zero”, който както ви съобщихме ще бъде с участието на Сам Уортингтън.

Нашето мнение е, че 100 пъти повече предпочитаме Прояс да се заеме с този проект, отколкото с Дракула.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

23 Comments

  1. Мисля, че съвсем скоро като част от новината ще пише "Филмът няма да бъде 3д" 🙂

    Иначе – успех на Алекс Прояс – доста талантлив режисьор на когото обаче все мъничко не му достига за голям успех /най-вече като боксофис/…

  2. @Иван

    Да не си чул нещо? Ако да, не се стискай. 🙂 Обожавам Прояс и се интересувам от всичко с което се захваща.

  3. О, не, съжалявам, лошо се изразих, говоря по принцип… Имам предвид, че вече всички най-общо казано "зрелищни" филми се снимат в 3д и това вече не е новина май… И докато сега този формат е част от "атракциона" и е нещо интересно, много скоро ще е стандарт и това ще започне да се използва и за "сериозните" филми… Сравнено с цветното кино, което е настъпвало 30-ина години, тук инвазията става за 2-3 години… Не казвам нещо ново де… 🙂

    Иначе Прояс скоро не ми се е обаждал, просто ми прави впечатление успеха на филмите, които прави – никога не е бил в "А" листата на режисьорите, няма суперуспешни филми /сравнен с доста други, нетака талантливи режисьори/, но за сметка на това прави филми, които прилягат на стила му.

  4. :))))))

    Разбирам те и по двата параграфа 🙂

    Въпреки че можем да приемем, че "Аз робота" е успешен филм. 😉

    Много ме радва Прояс. Аз съм един от малкото хора, които се кефят и на последният му филм "Knowing".

  5. Поредния масонски/сатаниски филм, както впрочем и другите филми на Прояс, особенно “Knowing”, който "случайно" предсказа взрива на нефтената платформа в Мексиканския залив!

    Аз, специално очаквам с нетърпение филма „Изгубеният рай”, за да видя какви скрити кодове ще ни внушат илюминатите и най-вече заради толкова афишираното име на Джон Милтън в филми със масонски характер и символики като героите на Ал Пачино в „Адвокат на дявола" и масона – Никълъс Кейдж в „Мръсна газ”, които случайно се казваха Джон Милтън! 😀

  6. Ами, с усмивката показвам, или се опитвам да изглежда така, че се шегувам или че го давам по весело, защото информацията лесно може да се провери а тя определено не е оптимистична… 🙁

  7. Честно казано не разбирам! Твърдиш че илюминатите/масоните/Батенберг и Гутенбърг (whatever) чрез филмите внушават разни идеи и по-специално предсказват разни катастрофи или атентати?

  8. Митак, пак се започна с конспирациите – сега ще стане една… Добре, че поне извънземните не са намесени, защото те са само литературни герои!

    Аз все си мисля, че не говорим за предсказания, а за съвпадения, защото обикновено нещата се тълкуват много свободно!

  9. Няма, няма. Този път ще се разминат нещата! 🙂

    Много ясно че са съвпадения! Всичките тези конспирации са за изкарване на кинти от балъци!

  10. @roddck

    Кажи ми моля те ти в какво вярваш? В индиговите деца, че извънземните са тук, че не сме кацали на Луната, че некви космически гущери ни управляват? Моля те сподели! Humor me. pls!

  11. Напълно съм съгласен с Тихомир(Тito)на 99% ,че извънземните са само литературни герои. 🙂

    Но според вас, ако няма илюминатска коспирация, защо постоянно гледаме филми с извънземни, след като не съществуват!? 😀 Мисля, че сами ще си отговорите на въпроса, дали има конспирация или не!? До 2012 ще има ужасен бум на филми с извънземни, те вече започнаха да излизат… 😀

    Съвсем "случайно" бяха открити на 10-12 места в анимацията на Дисни – Цар Лъв

    скрито изписаната дума – SEX. 🙂 Абе мен ако питате, чист късмет отвсякъде! 😀

    Как все във филмите на Роланд Емерих, Никълъс Кейдж и Уолт Дисни ги откриват тия неща, тия пусти конспиратори! 😀 😀 😀 Съжалявам за СПАМА, ще гледам да не пиша повече, защото все пак тука не е мястото за тези теми, но няма как при положение, че връзката с Холивуд и Илюминати е много голяма!

  12. Точно така. Гледай да не пишеш повече, че освен с лайна, с друго няма да допренесеш тук… Аман от конспиративни кретени.

  13. @Имам ал-Махди

    Това, че във филмите се откриват разни скрити неща нищо не значи. Просто или някой си е направил майтап или са сложени умишлено за феновете – да се ровят и да се кефат, че са открили това или онова. Предполагам, че даже някои от аниматорите или сценографите на своя глава правят някои неща, стига да не се набиват на очи и да са добре прикрити. Например, в Уоли кораба "Bulgaria" и това, дето нашето момче обясняваше, че заложил стотици символи свързани с нашата страна.

    Друга е темата с грешките – те също привличат вниманието на най-върлите фенове. А един познат ме убеждаваше, че някои от грешките се оставят умишлено точно за увеличаване на интереса.

  14. Не виждам как това, че някой недоклатеняк е сложил курци в анимация на Дисни, се връзва с илюминатите. Мисля, че Тихомир много добре е обяснил за какво става въпрос!Според мен Имам ал-Махди нарочно се парви!

  15. Освен това за илюминатите е по-интересно за извънземните. Подготвят ни, че се се появят. Явно ще ги чакаме доста, защото такива няма.

    Все едно за Матрицата да се каже, че ни подготвят, за да ни измъкнат от тази виртуална реалност. Явно не са ни подготвили добре, затова ще чакаме още (поне) две подготовки…

    Между другото, нали в Матрицата се "предсказваше" 11.09.2001.

    В моите любителски филмови напъни аз също слагам тук там завоалирани и не дотам елементи – зависи какво ми скимне при направата на някой кадър. Например, бях използвал една снимка на жена ми за текстура на една планета, но за сега само един човек ми е казал, че я е забелязал.

  16. Мръсник!!! Като добиеш световна популярност феновете ще спекулират, че си подставено лице на извънземните! 😀