“Десетилетие на българското кино”

Продължава програмата „Десетилетие на българското кино” на Международния София Филм Фест и Националния филмов център, която представя 34 български игрални филма, произведени в периода 2000 – 2009.

Филмите от „Десетилетието”, представени от своите автори, са всяка сряда от 18.30 часа в Дома на киното, а входът за студенти и ученици е безплатен.

Тази седмица ще имате възможността да видите „Разследване” на Иглика Трифонова

Намерени са части от труп, заподозрения, Пламен Горанов, брат на убития, е задържан. Той не поддава при разпитите и понеже няма преки улики, че той е извършил престъплението, следствието е на път да бъде прекратено. Тогава е назначен нов следовател – Александра Якимова – която започва всичко отначало. През деня тя разпитва близки, приятели, роднини, колеги на двамата братя, вечер тя разпитва Пламен. За семейството не й остава много време. Сама обрекла се на самота, тя се опитва да я преодолее с все повече работа. Самотата разяжда и Пламен, коравия единак, който постепенно започва да цени срещите си със следователката заради възможността да поговори с нея. Филмът проследява хода на разследване

то през филтъра на основната си тема – възможното и невъзможно човешко общуване.

Сценарист и режисьор на филма е Иглика Трифонова, оператор е Рали Ралчев. Главните роли са поверени на Светлана Янчева и Красимир Доков. Участват още Деян Донков, Христо Гърбов, Климент Денчев, Таня Шахова, Лабина Митевска, Емилия Радева, Никол Кръстева, Пламен Димитров. Филмът е копродукция между България, Холандия и Германия, в копродукция с Българската Национална Телевизия. Продуценти са Росица Вълканова (КЛАС Филм), Петра Худингс (Phanta Vision), Хелге Алберс (Flying Moon).

Повече информация за филма, както и предстоящите заглавия в “Десетилетие на българското кино”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *