„Toy Story 3” е най-касовият филм на “Pixar”

от на 2010-08-12
 

След като преди време „Играта на играчките 3” стана най-касовият филм на “Pixar” на територията на Съединените щати, той вече може да се похвали със същата титла, само че в световен мащаб. След излизането на всички резултати от изминалата седмица приходите на филма възлизат на 895 милиона долара.  Предвид все още силните позиции на филма – все пак той се върти в кината по-малко от два месеца –  „Играта на играчките 3” има всички шансове да достигне световни приходи от един милиард  долара, с което ще се превърне в най-касовия анимационен филм на всички времена, изпреварвайки „Шрек 2” с неговите 920 милиона.

Разбира се, много хора биха омаловажили този успех с по-високите цени на билетите за 3D прожекциите, но в крайна сметка, тази година имаше още не едно-две подобни заглавия, които обаче не могат да се похвалят със същото.

Ето и кратка табличка със световните приходи на всички игрални филми на „Pixar” до момента.

коментари
 
Отговорете »

 
 • nemo91
  2010-08-12 at 19:04

  Ако говорим за пари да, но ако става дума за посещаемост според мене Немо бие играчките. :)

  Отговор

 • 2010-08-12 at 19:08

  Ха-ха! Nemo91, не го взимай толкова навътре. Прав си, за сега го бие по посещаемост. :))))

  Отговор

 • 2010-08-12 at 22:44

  Не жаля за Немо :) Ако си гледал темата за анимационно-пенетрационните въздействия над душата ми, знаеш кой бих желал да е на първо място. Но и да не е касоразбивач – дреме ми! Всичките са култови :)

  Всъщност тук няма нищо нелогично – 3D-то обяснява приходите. Нещо като разликата в парите от "Мисия: Лондон" и "Аватар" по българските екрани :) Лупаме (или поне сме конкурентни), но билетите са евтинджос, хъхъхъхъ :)

  Отговор

 • 2010-08-13 at 01:26

  Разбира се, че съм чеквал темата за анимационно-пенетрационните въздействия над душата ти :))))

  Само да кажа за 3D-то, че е раликата е в зрителите на "Мисия Лондон" и "Ледена епоха 3", а не "Аватар". Имат еднакви приходи 2,5 млн. но зрителите на мисия Лондон са със 100 хиляди повече. :)

  Отговор

Коментирайте