Слухове около кастинга на новия „Fantastic Four”

от на 2010-08-24
 

Както загатва и самото заглавие, малко ще поспекулираме на тема, как от „Fox” искат да забравим за двете детски ориентирани и общо взето елементарни филмови версии на „Фантастичната четворка” и да започнем да мислим за безкрайните положителни възможности на един „reboot”.

Само дето нищо от това, което знаехме за проекта до момента, не индикираше, че нещата могат да се променят в по-… зряла посока. Нито работното заглавие „Fantastic Four Reborn”, нито разбира се участието на Акива Голдсман, който както знаете е един от отговорните за „Батман и Робин”.

Що се касае до това, че Нещото ще бъде изцяло CGI, тази информация предоставяше възможност да се тръгне и в двете посоки (вече знаем, че правдоподобни, изцяло създадени на компютър герои са напълно възможни, но знаем и какво се случва, когато те не са третирани с подобаващото внимание) затова решихме  – до доказване на противното –  да я причислим по-скоро към негативната страна на нещата.

Поради тази причина първите добри новини, свързани с проекта, са отпадането на заглавието „Fantastic Four Reborn” – което никак, ама никак не ни звучеше сериозно и като за възрастни – и новопоявилите се кастинг слухове, че Джонатан Рис Майърс и Ейдриън Броуди са спрягани за ролята на г-н Фантастик, както и тези на Амбър Хърд и любимката ни Алис Ив (която уви се размина с образа на Ема Фрост) за ролята на Сю Сторм.

По принцип харесваме Джонатан Рийс Майърс, но смятаме, че има прекалено психопатска физиономия за г-н Фантастик и някак си не го виждаме в ролята. Следователно по-логичният избор ни се струва Броуди, който напоследък взима доста сериозни и изненадващи решения при избора си на роли. Дори и да не му се получават нещата всеки път, това, лично за нас е добър път за един актьор, който притежава многостранен талант. И само един по-некоректен коментар – обещаваме, че други подобни няма да чуете… скоро – Броуди изглежда, сякаш г-н Фантастик вече е поразтегнал някои части от лицето му, така че е идеален за ролята. Кхъм, извинихме се все пак.

За Сю Сторм можем да кажем само едно: А-а! Лис! Ив! – А-а! Лис! Ив! – А-а! Лис! Ив!

коментари
 
Отговорете »

 
 • Анонимен
  2010-08-24 at 22:45

  Хнъ, Броуди кaто мистър Фантастик…? Не знам, не ми се връзва в ролята.. От Майърс пък съм видял твърде малко, за да мога да преценя, но не е ли малко твърде млад за ролята? При всички положения и двамата актьори са много кадърни, така че това действително е някакво позитивно развитие за франчайза. Аз като бях малко 7-8 годишно тролче с голямо удоволствие гледах някакво старо анимационно сериалче за Ф4 и някакси от носталгия ми се ще да се появи барем един добър филм да ми напомни за детството.

  Алис Ив пък не съм я гледал никъде (не мисля, че съм в таргет аудиторията на "Сексът и градът 2"), но пък поглеждайки към снимката й и вашия ентусиазъм няма как да не се присъединя: А-а! Лис! Ив! А-а! Лис! Ив!

  Отговор

 • 2010-08-24 at 23:28

  That's the spirit! :)))))

  Отговор

Коментирайте