Първа снимка от „True Grit” на братята Коен

от на 2010-08-18
 

Както знаете, абсолютно всеки проект на братята Коен е истинско киносъбитие и затова, когато преди няколко дни се появи първата снимка от новия им уестърн True Grit бяхме наистина развълнувани. Още повече говорим не за кой да е, а за Джеф Бриджис.

Имаше обаче, един малък проблем – ставаше въпрос за сканирано превю от, тогава все още неиздаден, брой на  EW и картинката не беше с никак добро качество. Поради това дълго се чудихме дали да я пускаме или не и така минаха няколко дни. Сега обаче, нямаме такъв проблем, защото от днес снимката я има в “glourious high-res” – както казват западните ни колеги.

Лично за нас, за този проект не ни е необходимо да знаем абсолютно нищо друго, освен тези три неща: Братята Коен, уестърн и Джеф Бриджис. Наистина, на кой му трябва повече?

Все пак, ако имате нужда да знаете още нещо, заповядайте:

Най-важното нещо, което трябва да се отбележи е, че не става въпрос за римейк на класическия филм на Хенри Хатауей с легендарния Джон Уейн, а за съвсем нов прочит на романа на Чарлс Портис – прочит, който ако може да се вярва на наличната информация, ще бъде доста по-близък и точен от филмовата версия от 1969 г. – който разказва за младо момиче, което наема застаряващ, алкохолизирал се, едноок шериф, който да издири човека, отговорен за смъртта на баща ѝ.

Сега, всички знаем, че Холивуд ги разправя тези тинтири-минтири за нов прочит още откакто е измислен римейкът, но като че ли, заради братята Коен, за първи път сме склонни да им повярваме.

Освен Джеф Бриджис във филма, чиято премиерна дата е насрочена за 25 декември – идеална позиция за обстрелване на Оскарите – ще видим Мат Деймън, Джош Бролин, Бари Пепър и дебютантката Хейли Стейнфийлд.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2010-08-18 at 13:40

  Айде да не отстрелват Оскарите, че последният им "опит" беше пълна трагедия…

  Отговор

 • 2010-08-18 at 16:50

  Кой филм имаш предвид? "A Serious Man"? Нечовешки беше! :)))))))

  Отговор

 • 2010-08-18 at 19:07

  :))) Няма да споря. За мен това е един от най-добрите филми последните години – друг такъв не съм гледал. Както казах и при теб, гледай го пак и ще видиш, че този път ще ти хареса.

  Отговор

 • 2010-08-18 at 19:19

  Бе аз си държа на конкретиката, пък не знам… :)

  Отговор

 • Анонимен
  2010-08-18 at 23:33

  Определено е трудно да усетиш какво прави A Serious Man великолепен филм. За мен също обаче бе сред най-големите заглавия за 2009. Братя Коен НЯМАТ слаб филм, освен, с леки уговорки, Ladykillers.

  Za Труе Грит – oригиналът е много добър (Джон Уейн получава Оскара си за него), сигурен съм, че и този ще бъде. Само братя Коен могат да се измъкнат с римейк без моя песимизъм 😀

  Отговор

 • Анонимен
  2010-08-18 at 23:34

  Сори за грешчиците, нещо комбинацията алт+шифт ми се опъва 😀

  Отговор

 • 2010-08-19 at 00:04

  "A Serious Man" e зверски добър филм.

  Отговор

 • 2010-08-19 at 01:07

  Бла, точно това имаше предвид Дринов – нечовешки = зверски… :)

  За съжаление никак не е ясно какво точно се крие зад тези квалификации. :)

  Отговор

 • 2010-08-19 at 01:48

  Лабавата работа при мен е (освен всички неща), че гледах "A Serious Man", но не му написах ревю. С'я… камъните и тухлите (от онези печените, а не тъпите ITONG-и) си ги запазете. Ще взема да го гледам отново (за да си припомня) и може да спечать-ня йеднаго ревютакъми! :) lol

  Отговор

 • 2010-08-19 at 01:53

  :))) Крие се един филмов шедьовър :))))))

  Това му е якото на изкуството, всеки си има гледна точка. :)

  БТВ, ревюто на Ностромо – което можете да откриете малко по-нагоре – е много свежо. Личи си, че човекът го е писъл от сърце. :) Хвърлете му едно око!

  Отговор

 • 2010-08-19 at 01:55

  @legrandelf

  Ще се радваме да се изкачим по тухлената стена на ирзрУдската ти мисъл :))))))))

  Отговор

Коментирайте