Джон Кюсак е Едгар Алан По

от на 2010-08-28
 

Джон Кюсак е Едгар Алан По

От Comingv Soon (чрез личния Twitter акаунт на Кюсак) съобщават, че той ще изпълни ролята на легендарния поет и писател Едгар Алан По във филм озаглавен “The Raven”.

Въпреки че в конкретния “туит” не се споменава кой ще бъде режисьор на филма, от “ComingSoon” са убедени, че става въпрос за Джеймс Мактийг (“V като Вендета”), който е потвърдил пред тях в интервю по случай последния му филм “Нинджа убиец”, че следващият му проект ще бъде озаглавен “The Raven”. Също така, той споделя, че това няма да бъде директна екранизация на поемата, а по-скоро трилър за сериен убиец – „амалгама между истории на По и “Седем” – в който По трябва да разкрие поредица от убийства, свързани с негови истории.

Действието на филма, ако не бъркаме сериозно, ще обхваща последните пет дни от живота на По – причините за неговата смърт все още са неизвестни – и ще се развива в Балтимор през 1850 г.

„Амалгама между истории на По и “Седем”? Дайте го насам! Вярно, че Кюсак не ни пълни душата, но пък винаги сме го харесвали и смятаме, че с правилния режисьор нещата могат да се получат. А смятаме, че Мактийг, въпреки че ни разочарова с “Нинджа убиец”, е точният човек за случая. “V като Вендета” имаше перфектна, мрачна атмосфера и визия, и не на последно място, отлични изпълнения. Точно това, което според нас трябва да видим в “The Raven”.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте