Monsters

„Monsters” е нещо средно между „Сектор 9”, „Чудовищно”, чисто човешка драма и добрата, стара, класическа фантастика. Сещате се, жанрът, който допреди няколко десетилетия беше пренебрегван от „mainstream” псевдо-интелектуалците и даваше шанс на автори, читатели и създатели на светове да изследват човешката същност, границите на въображението и пределите на вселената. Нали разбирате, преди „2012” и „Трансформърс 2”.

За наша радост, последните няколко години има лек ренесанс на малко по-скромните като бюджет, но не и като идеи или ефекти фантастики. Разбира се, такива филми винаги е имало, просто никой не ги чуваше и виждаше, а сега без въобще да се замисляме се сещаме за „Сектор 9” и „Moon”. Дори и „The Fountain” и „Sunshine” попадат в тази графа. Има и още доста заглавия, дори без да броим предстоящия „Monsters”, за който късметлиите, гледали го в Кан, твърдят, че е наистина страхотен. Първият трейлър, представен от IGN, дава по-ясна представа защо.

Режисьор и сценарист на изключително нискобюджетния филм е Гарет Едуардс, който е направил и всички ефекти на собствения си компютър. Всъщност филмът не е за извънземната атака и няма много екшън и битки с пришълците – историята е по-скоро за двама души, които трябва да оцелеят в този нов и опасен свят.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *