Мерил Стрийп е Маргарет Тачър?

от на 2010-07-01
 

Според THR Мерил Стрийп преговаря за ролята на бившия премиер на Великобритания Маргарет Тачър – съвършена комбинация, която без съмнение ще донесе на участниците някой и друг Оскар или поне номинация или две – и ако това не е достатъчно сериозна предпоставка, Джим Броудбент може да изпълни ролята на съпруга й, а режисьор ще е Филида Лойд, с която Стрийп явно се разбира отлично (доказателството е безобразно успешният и забавен „Mamma Mia!”).

Безработица, инфлация, консерватизъм, шовинизъм и война – да, няма съмнение, че Маргарет Тачър заслужава една качествена биография. Но разчитаме на Мерил и Филида да не я превърнат в карикатурата, която виждаме обикновено. Не се притесняваме особено силно, защото Лойд е отличен режисьор с доста опит в театъра, а Стрийп… Нея я познавате достатъчно добре – 3 от 168-те й номинации за Оскар са за представянето на действителни личности, макар и нито една да не е от породата на Маргарет Тачър.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2010-07-03 at 21:22

  Аз си мисля, че с тази роля вече ще вземе Оскара.

  Нещастниците от Академията не искат комедии, дявол да ги вземе… Дано, данооо е Мерил.

  Отговор

 • 2010-07-03 at 22:04

  Не си спомням къде четох, колко е обидно всяка година да я номинират и да не й дават награда. Трябвало да спре да ходи на церемонията. :)))))

  Мерил е Велика!!!

  Отговор

 • 2010-07-03 at 23:55

  Няма две мнения по въпроса :)

  Отговор

Коментирайте