„The Borrowers” на студио Гибли

Преди няколко седмици ви представихме първия трейлър на най-новия анимационен филм, дело на легендарното японско студио Гибли „The Borrowers”, който е създаден по поредицата от детски фентъзи романи на Мери Нортън.

Днес от Firstshowing ни представят и финален поглед преди официалната японска премиера на филма, която е насрочена за 17 юли.

Това, което ние можем да кажем е, че сега, след като сме супер загрели от изминалата панорама от единадесет филма на така наречената “японската фабрика за анимационни сънища”, имаме повече от огромно желание да гледаме филма. Освен всичко друго, ще бъде приятно да го видим в контекста на цялото творчество на студиото.

Филмът разказва историята на 14-годишната Ариети, която е част от дребничкото семейство Clock, които живеят в дом изграден от неща „взети назаем” от големите хора. Един ден техният живот се обръща надолу с главата, когато едно човешко момче разкрива съществуването им.

Този път големият Хаяо Миазаки е продуцент и сценарист. А режисьор е Хиромаса Йонебаяши, който с 36-те си години е най-младият режисьор на студиото.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *