„A Contract With God”

„The Spirit” определено не е един от любимите ни комикс филми, а повечето хора, които са го гледали, биха се изразили доста по-остро. Но ако има нещо, което ви е допаднало в този буламач, няма съмнение, че е дошло от оригинала на Уил Айснър, който продължава да се смята за един от най-влиятелните, талантливи и безценни за историята на комиксите творци. А колекцията от четири кратки истории „A Contract With God” е основополагаща за жанра „графичен роман”. Ние не сме запознати с нея, но след всичко, което прочетохме, възнамеряваме да поправим тази грешка.

Явно и киното иска да обърне повечко внимание на Айснър – според THR продуцентът Дарън Дийн е събрал четирима сценаристи (които по случайност са и режисьори) да подготвят четирите части на „A Contract With God”. Алекс Ривера („Sleep Dealer”), Це Чън („Children of Invention”), Бари Дженкинс („Medicine for Melancholy”) и Шон Бейкър („Prince of Broadway”) са непознати за нас, но пък са добре запознати с темата за имиграцията, която е основна за комикса на Айснър.

Е, поне Франк Милър няма нищо общо с проекта – според нас „The Spirit” е ярко доказателство, че той просто не е готов да плува в дълбокото самичък.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *