“BioShock” все още продължава напред

от на 2010-07-05
 

“BioShock”

Историята около екранизирането на „BioShock” взе да става като сапунка. Разбира се, все още е доста далеч от ранга на класически досади като епопеята „Хобит”, но в скоро време може да си навакса. А проблемът ни с цялото това нещо е, че всъщност (за разлика от много други примери) на нас наистина ни пука за проекта.

Почти преди една година стана ясно, че Гор Вербински, който тези дни адски ни зарадва с трейлъра на „Ранго”, няма да бъде режисьор, а ще бъде само продуцент на проекта. Това си беше тъжна новина, която обаче, бързо придоби ново измерение, когато Хуан Карлос Фреснадийо („Интакто” и „28 седмици по-късно”) бе обявен за негов заместник. След това обаче, нещата се вкиснаха отново, когато стана ясно, че и Фреснадийо няма да го бъде и вместо това, той ще се заеме с хорър трилъра „Intruders”.

Да ви кажем в този момент бяхме сигурни, че с „BioShock” е свършено и ако все пак го видим, то със сигурност няма да е скоро. Всъщност засега нищо не се е променило, което да ни накара да си мислим друго, но поне получаваме потвърждение, че проектът не е съвсем мъртъв.

Това потвърждение идва от IGN (чрез Firstshowing), които са говорили с Вербински по повод “Ранго” и той е хвърлил малко светлина върху проекта. Ето какво каза той:

„Опитваме да го направим. Проблемът с BioShock беше, че става дума за „R-rated” подводен хорър. Наистина скъп „R-rated” филм. Заедно с Хуан Карлос се опитваме да измислим как да намалил бюджета, но да не разочароваме верните почитатели. Истината е, че той трябва да е „R” – „hard R”. Не искаме да го притъпим, не искаме да го правим PG-13. Искаме да го направим наистина вълнуващ, а това струва скъпо.“

Това, което веднага ни прави впечатление е, че като че ли Фреснадийо не е напускал проекта. Явно има предостатъчно време той да заснеме „Intruders“, докато текат бюджетните разправии. На въпроса, дали все пак няма шанс Фреснадийо да се завърне към проекта, Вербински отговаря така: „Наистина изминахме дълъг път с Хуан Карлос и точно сега е само въпрос на бюджет и как да запазим интегритета на филма.”

За да обобщим ще кажем, че явно Гор Вербински прави всичко възможно да направи филма, без обаче да прави компромиси с качеството, а точно това искаме да чуем. Никак няма да се разсърдим да почакаме малко повече, но да получим нещо наистина качествено.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте