Тежко въоръжени зайци в „Cat Shit One”

от на 2010-06-21
 

„Cat Shit One”

В апогея на „Играта на играчките 3” и в деня, в който ставаме свидетели на първите кадри от „spin-off”-a на “Шрек” „Puss in Boots” ние решихме да ви запознаем с една анимацийка, която ни изглежда далеч по-вълнуваща от поредния холивудски опит да ни баламосва със стари трикове.

За какво става върос? Ами, за анимационната екранизация на популярна манга серия „Cat Shit One” (известна в Щатите като „Apocalypse Meow!”), в която трима американски войници – зайците Бота, Пърки и Ратс – участват във всекидневни мисии по време на Виетнамската война, като междувременно ни запознават с исторически факти, статистика и видове оръжия и тактики, използвани от отделните сили по време на военните действия.

Разбира се, за да се придаде малко по-модерно звучене на историята, военният конфликт е сменен и действието на компютърно генерираната анимационна серия ще се развива в Близкия изток, някъде след 1991 година. Както и досега, за да можете по-лесно да се ориентирате в обстановката, отделните националности са представени чрез различни животни, като в повечето случаи не е обръщано много внимание на политическата коректност.

От друга страна, на кой му е притрябвала каквато и да е коректност при положение, че имаме супер сладички зайчета въоръжени като за световно(а).

Нашето мнение е, че така и така децата гледат всякакви малоумщини, защо пък в крайна сметка да не понаучат нещо за военните конфликти, които са част от историята ни като вид още от самото ни прохождане.

коментари
 
Отговорете »

 
 • ПОрко
  2010-06-21 at 18:30

  Хахаха просто си представям как на някое зайче му хвръква сладката муцунка след като е уцелено от шрапнел…Дано вкарат поне малко реализъм. Че иначе хората пак ще си помислят, че войната е хубаво нещо.

  Отговор

 • 2010-06-21 at 19:48

  Абе според мен на японците може да се разчита в това отношение 😉

  Отговор

Коментирайте