Ридли Скот говори за новия Пришълец

от на 2010-06-14
 

Ридли Скот за новия Пришълец

Тези дни Hero Complex Film Festival се превърна в източник на няколко интересни филмови новини, а в последния ден – на двойната прожекция на „Пришълецът” и „Блейд Рънър” – Ридли Скот хвърли съвсем мъничко светлина върху суперочакваните от феновете „Alien” предистории.

Всъщност, реално погледнато, той по-скоро потвърждава това, което се знаеше предварително, но все пак, като фенове, ние сме длъжни да споделим с вас.

На първо място Скот споменава, че сценарият вече е написан и в момента тече подготовката по заснемането му. Точният времеви отрязък, в който ще се развиват двата филма все още не е ясен, но със сигурност ще е доста преди познатите ни от първа част събития, защото така ще имат повече време за по-подробна и комплексна история. Както и преди, Скот говори за вездесъщия Space Jockey и споделя, че винаги се е чудил, как така в нито едно от продълженията, неговата съдба не е била разглеждана. Той споменава още, че „в момента, в който научим как Space Jockey се натъква на пришълците, ще искаме да узнаем и как се е стигнало дотам.” Това странно изречение кара доста хора да спекулират, че всъщност втората част от двата филма, ще бъде предистория на първата. Или с други думи казано, предистория на предисторията.

Накрая Скот казва, че е провел доста подводни проучвания във връзка с филмите, в които както вече се знаеше, темата за тераформирането ще бъде доста сериозно засегната. Става ясно, че към този процес, доколкото е възможно ще бъде подходено с голяма доза научна достоверност и ще видим какво би било необходимо на хората наистина да напуснат родната си Слънчева система.

Повече за целия разговор със Скот, тук.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Vaskes
  2010-06-15 at 03:40

  Ще се подмокря от кеф само докато чета статията. От колко години се носят слухове за този проект, слава богу, че най-накрая се задвижиха нещата.

  Ридли Скот ми е в топ 3 на любимите режисьори, а за Alien франчайза да не говорим, очаквам филмите с огромно нетърпение!

  Дано само Ридли се представи по-добре, отколкото с Робин Худ, може би най-разочароващият негов филм, който съм гледал.

  Отговор

 • 2010-06-15 at 18:13

  100 пъти по-зле да се представи от "Робин Худ", пак ще е най-доброто нещо, което се е случвало на поредицата от Финчър насам :))))))))))))

  Отговор

 • V
  2010-06-16 at 11:11

  Hey Vaskes, have you ever been mistaken for a man?

  Отговор

 • 2010-06-16 at 14:33

  Тук се отговаря: No. Have you? :)))))))) Само дето Vaskes нещо се е разсеяЛ :)

  Отговор

Коментирайте