„Premium Rush” на Дейвид Кеп

Не ни разбирайте погрешно – според нас Дейвид Кеп е чудесен сценарист и неслучайно е един от любимците на Стивън Спилбърг. Но точно за него е измислена поговорката „Кой за каквото е учил”, а Кеп без съмнение е учил за сценарист и трябва да си седи зад пишещата машина.

Да, да, звучи ужасно и не е честно да дуднем на човека, че иска да се развива, но кажете честно, смятате ли, че е добър режисьор? Да видим… Като сценарист ни е радвал с филми като „Смъртта й прилича”, „Пътят на Карлито”, „Джурасик парк”, „Паник стая”, „Спайдър-мен”, „Затура”, „Война на световете” и „Индиана Джоунс и Кралството на Кристалния череп” – все хитове, при това разнообразни. А като режисьор? Леко посредствени трилъри и фантастична комедия.

Въпреки това сме готови да му дадем още един шанс и този шанс е „Premium Rush” с Джоузеф Гордън-Левит и Дания Рамирес, към които според „THR” днес се присъединяват още две интересни имена – страхотния и малко страховит Майкъл Шанън (за любителите на нюансирани изпълнения) и Джейми Чънг (за любителите на готини мацки).

Майкъл Шанън, Джейми Чънг, Джоузеф  Гордън-Левит

Трилърът разказва за млад вело-куриер, който обикаля цял Ню Йорк, опитвайки се да избяга от корумпиран злодей – роля, която описват като „измамно любезно ченге с опасен характер” и която ще лепне на Шанън от раз.

Гордън-Левит не ни е любим, но ще изчакаме „Inception”, за да преценим дали продължава да ни дразни, сега след като официално излезе от пубертета. Шанън от друга страна е пълен психопат и доста ни радва.

Историята също е обещаваща, но все пак ще внимаваме с нивото на ентусиазма. Ако случайно се появи по родните кина, ще оставим голямата кошница с очаквания у дома. Съветваме ви да направите същото.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *