Кен Ватанабе зад камерата

Не веднъж в историята на Холивуд сме откривали неподозирани таланти сред звездите. Спомняме си изненадата от факта, че Джордж „д-р Рос” Клуни (въпреки че го харесвахме като актьор) се оказа изключително добър режисьор и в момента „Лека нощ и късмет” и „Самопризнанията на един опасен ум” са сред любимите ни филми. Или пък втрещяването, което изпитахме от факта, че абсолютно бездарният Бен Афлек, може да има нещо общо с отличния „Жертва на спасение”.

Разбира се, историята познава доста такива случаи, но Кен Ватанабе не е един от тях. Няма нищо изненадващо в слуховете, че талантливият и интелигентен актьор може да застане и зад камерата – за целта е необходимо само да си помислите за Клинт Истууд или Шон Пен. Проектът, които той е избрал, също звучи много подходящо: историята на легендарния 442-и пехотински взвод, окичен с най-много медали не само от Втората световна война, но и в цялата история на Американските военни сили.

Дори и да не си падате по подобен род филми, признайте, тази история си заслужава екранизацията – след трагедията на Пърл Харбър Съединените щати събират почти всички граждани с японско потекло в лагери. Изключение правят хавайците и войниците, верни на САЩ, които заформят изключително кадърния взвод 442 – единствена по рода си група мъже, които се бият за свободата на Америка, въпреки че роднините им са затворени в лагери и обявени за врагове на държавата.

Трябва да се каже обаче, че за разлика от историята, която е действителна, всичко останало засега е само слухове. Независимо дали този филм наистина ще стигне до голям екран, ще е чудесно, ако – съвсем за малко! – Ватанабе успее да се измъкне от Кристофър Нолан и да се пробва като режисьор

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *