„Gravity” на Куарон ще бъде 60% CGI

от на 2010-06-17
 

„Gravity” на Куарон

По принцип това е проект, за който избягваме да говорим, защото се страхуваме да не го урочасаме, но в случая не можем да се удържим.

От The Playlist са открили сайта на най-голямата британска компания за специални ефекти Framestore – носители на Оскар за „Златният компас” и отговорни за филми като „Аватар”, „Сблъсъкът на титаните”, „Принцът на Персия”, както и „Децата на хората” на Куарон – където има поместена обява за желаещи да се присъединят към екип, работещ по предстоящия „Gravity” и по-важното, цяла секция посветена на филма.

Първото нещо, което прави впечатление е уверението, че целият филм ще бъде направен във „Framestore” и 60% от него ще бъдат компютърно генерирани образи (CGI ), които по модел на „Аватар” ще бъдат балансирани с реални елементи в максимално фотореалистична среда. И второ, това, което ни кара да подскачаме от нетърпение, е обещанието за 20-минутен, непрекъснат начален кадър. И ако сте гледали „Децата на хората” с няколкото уникални кадри-епизоди, значи знаете защо се вълнуваме толкова.

Според сайта, филмът представлява съвременен трилър за оцеляването в екстремни условия, който следва опитите на една жена да се завърне на Земята, след като сателит предизвиква поредица от космически катастрофи.

Първоначално единственият човек, свързан с проекта, беше Анджелина Жоли, което се връзваше с известния сюжет, но след нейното оттегляне и потвърденото участие на Робърт Дауни Дж., не е ясно каква част от сценария ще бъде променена.

Честно да ви кажем, едва си удържаме ултра-„гийкските” проявления на sci-fi фенщината.

коментари
 
Отговорете »

 
 • V
  2010-06-17 at 17:04

  Имам страхотна идея!

  Дали не е време за една класацийка с най-добрите и заслужаващи внимание дълги кадри? Нещо като Добрия срещу лошия Ръсел, но без лошата част? Пък може и с лоша – не всички са еднакво добри!

  Да видим… Без да броим класиките и Брайън де Палма, да видим какво ми хрумва на първо четене. Децата на хората разбира се. Не знам защо, но се сетих и за Atonement – на брега не беше никак лош кадър. Какво друго? В Hunger имало добър кадър, но май само си приказват… Някоя фантастика? Малко П Т Андерсън?

  Идеи anyone? Но без сериали.

  Отговор

 • V
  2010-06-17 at 17:14

  Snake Eyes определено е от лошите! Там никак не ме радва кадърът. и малко безсмислен ми изглежда!

  Отговор

 • 2010-06-17 at 17:30

  Около тази тема имахме желание да направим нещо подобно, но за съжаление не ни се получиха нещата. Можем да помислим по въпроса отново, особено ако получим малко помощ. 😉

  А за Брайън Де Палма ще V-и замоля да не сквернословите! :)

  Отговор

 • Френд
  2010-06-17 at 17:40

  Аз се сещам за боя в коридора в "Oldboy" или пък за началния кадър на "Контакт" който е уникален. И да Пол Томас Андерсън има много добри кадри. Началото на "Буги нощи", в теливизионното студио в "Магнолия" или пък "Ще се лее кръв" сцената с нефтения инцидент.

  И защо без сериали? В Досиетата Х" имаше един епизод със супер дълги кадри за бермудския триъгълник, ако не се лъжа, който беше уникален.

  Отговор

 • V
  2010-06-17 at 20:37

  Нищо лошо за Де Палма, просто то е ясно, че той ще присъства! :) Но Френд, сериалите са просто прекалено мнооооого!

  Ще стане супер статийка, айде, please, please, pleeeeeaaaaaase!

  Отговор

 • Saxton Hale
  2010-06-17 at 21:00

  Брайън де Палма е мастър на дългия кадър, а началото на Snake Eyes е унилано.

  За дълъг кадър се сещам "Децата на хората" сцента в колата.

  От "Одисеята" сцента с джогинга в искуствена гравитация (не помня точната дължина, но май беше продължителен), която пък после де Плама ъпгрейдва в "Мисия до Марс". :)

  Отговор

Коментирайте