Сексът и градът 2 / Sex and the City 2

Една пластична операция не може да заблуди никого
от на 2010-05-28
 

Сексът и градът 2 - ревю

Това се казва модерен филм за оплюване. Можете да бъдете сигурни, че сега отвсякъде ще завалят критики по негов адрес, под формата на всевъзможни оригинални и духовити откровения. Общо взето сигурно няма да остане професионалист или любител, който да не си изкаже мнението, което почти със 100% сигурност няма да е положително. Затова, аз лично ще си спестя сериозните хули. Струва ми се, че освен всичко друго да плюеш филм от такава категория е все едно да риташ паднал инвалид – прекалено е лесно. Въпреки това обаче, трябва да споделя част от впечатленията си.

Пътят на „Сексът и градът” от малкия екран до този момент страшно ми прилича на жизнения път на една жена. Жена, която на младини е изключително секси и забавна, и която отчаяно иска да изглежда по-същия начин и на стари години. Всички знаем обаче, че това няма как да стане. И пластичните операции, на които се подлага, за да заприлича на старото си аз, само влошават нещата. „Сексът и градът 2” е точно това – една пластична операция, която не може да заблуди абсолютно никого. Това, което правеше сериала толкова забавен и популярен, вече го няма. Отделните идеи, както и целият сценарий буксуват на едно място, изградени изцяло от абсолютни клишета, и като че ли няма и следа от силните, независими героини, които бяха пример за толкова много жени навсякъде по света. Имам чувството, че образите са се превърнали точно в тези стереотипи в обществото ни, които осмиваха и се стремяха да не бъдат.

Sex and the City 2

Но на кой му пука за тези неща, след като вие искате за няколко часа да избягате от ежедневието и да се насладите на няколко хубави рокли и обувки? Трябва да ви кажа, че и от това, което много хора характеризират като „fashion porn” не е останало много. Не, че ги няма съвсем – Кари (която би трябвало да е Кери, но не ми се тръгва в тази посока) през голяма част от времето си се разхожда на висок 15 сантима ток дори и у дома си, където би трябвало да е по пантофи, и чак на финала се сетиха да я оставят малко боса, горката – просто нещата са малко по-умерени. Разбира се, пак имаме „shameless product placements” , но нищо от категорията на първия филм.

Съотношението жени/мъже по време на журналистическата прожекция беше просто потресаващо и е доста показателно каква ще бъде публиката на филма. Орди от жени ще се изсипят в кината, както, разбира се и от доста гейове, независимо от всички критики по адрес на филма. И като споменах гей искам само да кажа, че съдейки по реакциите на зрителите, сватбата в началото на филма трябва да е едно от най-смешните неща в него. Аз обаче смятам, че това е най-слабият от актьорска гледна точка момент, пред който всички гей стереотипи загнездили се в модерното ни обществено съзнание, направо бледнеят. Това би трябвало да изкарва гейовете на протест, а не, че някой ги е дискриминирал наричайки ги хомосексуалисти например, вместо политически коректното хомосексуален човек. А Лайза Минели? Нямам думи просто. Честно ви казвам, в този момент ме беше срам да гледам.

Сигурен съм, че в крайна сметка на финала ще има и доволни хора, за които няколкото просташки шегици и смешни ситуации ще са достатъчни, за да преглътнат тази сухоежбина, която освен всичко останало, ми се струва, че няма много-много да допадне на хората от Близкия изток. И да ви кажа, за първи път ще се съглася с тях. И аз не бих искал да гледам 50 и кусур годишни да се натискат по плажове и заведения.

Алис Ив

Накрая, ако сте мъж, който си пада по жени, и вашата половинка или някоя приятелка успее да ви замъкне на филма, или пък просто проявявате любопитство и искате да рискувате и да го гледате, кажете едно огромна благодаря, за това, че Алис Ив присъства във филма. Гърдите й – част от една от сюжетните нишки – ще стоплят душата ви и има шанс да ви убедят, че не сте пропилели времето си напразно. Или поне аз така ги усетих нещата.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2010-05-28 at 21:25

  Сериала никога не съм го гледал, първия филм го пропуснах, за втория отговора мисля, че е ясен. А и ще се наслаждавам да хулите, които скоро ще завалят отвсякъде. :)

  Добро ревю, между другото! Поздрави! :)

  Отговор

 • ПОрко
  2010-05-28 at 21:57

  Тази Алис много сладка. Като стигне до торент може и да му отделя 10мин като го прегледам на бърз ход…

  Отговор

 • Saxton Hale
  2010-05-28 at 23:02

  146 мин. – Тва няква шега ли е!!!!!

  Може да се гледа, като порно филм – минава се само през ключови сцени ако има такаива.

  Отговор

 • 2010-05-28 at 23:43

  Да, това забравих да го спомена. Ужасно е дълъг!

  Ключови сцени? Само подскачаящите цици на Алис в началото.

  Отговор

 • 2010-05-29 at 06:27

  Авторите и феновете на тая микровълнова диария заслужават спешна лоботомия.

  Отговор

 • 2010-05-29 at 13:34

  Аре са, за едни "Шут в г*за" е шедьовър, за други "Сексът и градът". С други думи: "За всеки влак си има пътници". Предполагам, че никой няма да отиде на кино с нагласата, че ще гледа "Престъпление и наказание". Лично аз се забавлявах, въпреки очевидните простотии. И един лек off topic. Не мисля, че е редно или поне проява на добър вкус да коментираш филм, който не си гледал. Мен как ме сърби езика за "Мисия Лондон", ама си трая.

  btw, Честит рожден ден!:)

  Отговор

 • 2010-05-29 at 15:15

  Благодаря! Да съм жив и здрав :))))

  Сега за филма. За всеки влак си има пътници.Така е. Ама единият влак е TGV, a другият е кочината по София-Пазарджик. Сигурен съм, че ако сме се напили можем и да се позабавляваме по тази линия, ама някак си, каквито и ниски очаквания и обща нагласа да имаме, трагедията си е трагедия. И аз се смях на Paula Abdul. Where is she, when I need him? ама това е като да се смееш на беззъбите мангали по спомената линия.

  А за "Мисия Лондон", какво си траеш? Плюй си на воля…или…не ми казвай, че и той ти харесва?

  Отговор

 • 2010-05-29 at 16:53

  Ако ти кажа, че съм виждал мангали и в TGV?

  Отговор

 • 2010-05-29 at 17:19

  Много ясно, че си виждал, нали са във Франция, там е пълно с мангали. Въпросът е в качеството на влака :)))))

  Отговор

 • Noq^
  2010-05-29 at 18:23

  break, за кого беше коментарът ти, че говори за филм, който не е гледал?

  Отговор

 • 2010-05-29 at 18:59

  За мен. Само че аз съм прав.

  Отговор

 • УайТи
  2010-05-29 at 19:16

  Не си прав, зашото на авторите на тази "микровълнова диария" са им направили лоботомия, преди да го направят този филм..

  Отговор

 • 2010-05-29 at 19:19

  Абе имаш право…

  Отговор

 • 2010-05-29 at 20:29

  Мите, като си говорим за влакове, не е ли по-важна посоката?

  Noq^, разбира се, че имам предвид някои от коментарите, а не автора на ревюто.

  Отговор

 • 2010-05-30 at 18:59

  @break

  Няма какво да си подхвърляме метафорични лафове, ясно е, че имаме разминаваме в мненията ни И за този филм :))))))

  Отговор

Коментирайте