Победоносният марш на Мисия Лондон продължава.

от на 2010-05-04
 

Победоносният марш на Мисия Лондон продължава.

Вече спокойно можем да си го кажем, „Мисия Лондон” е първият български блокбастър на новото време. За третия си уикенд филмът е събрал 34,047 зрители и 260,380 лева , а общият му резултат до момента е 213,315 зрители и феноменалните 1,540,261 лева. За да поставим нещата в перспектива, за същото време бокс офис чудовището „Аватар” е регистрирал 211,734 зрители и 2,382,005 лева. Както винаги, бързаме да отбележим, че разликата в паричните приходи е поради по-голямата цена на билетите. За да не бъдем нахранени от хората на ти със статистиката, трябва да кажем, че като трети уикенд „Мисията” изостава от „Аватар”, който за този период има 38,407 зрители. Това обаче, в никакъв случай, не трябва да ви кара да смятате, че победоносното шествие на „Мисия Лондон” е приключило.

На второ място, тази седмица е дебютантът „Железният човек 2” с 6,976 зрители и 52,948 лева, което откъдето и да го гледаме си е чиста проба катастрофа. Ако се чудите дали това по-някакъв начин може да бъде индикация за това, как ще се представи идната седмица на американска земя, силно се съмняваме. Филмът вече върви по света и за първите три дни вече е събрал над 100 млн. долара, а даваме пълна гаранция че в Щатите ще се представи по-добре.

Единствения друг филм, който искаме да споменем засега, преди утре да коментираме официалните резултати е вторият дебютант тази седмица „Шут в г*за”. Неговите резултати са 1,941 зрители и 19,025 лева – разочарование предвид страхотните качествата на филма. За отбелязване е обаче, че малкият брой на копията му също оказва ефект. Ако разделим приходите на броя кина, в които е показван, резултатите му не се различават много от предварително сочения за хит „Железният човек 2”.

Заповядайте по-късно днес в нашата бокс офис секция, където ще можете да видите и официалния Топ 20.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Френд
  2010-05-04 at 04:46

  Баси, няма спирка този филм!

  Отговор

 • 2010-05-04 at 12:31

  Чудесен анализ.

  Отговор

 • Иван
  2010-05-04 at 12:31

  Да спрат Замундата и кината ще се напълнят.

  Отговор

 • 2010-05-04 at 13:55

  Абе, съмнявам се, че това е гаранция. Хората ходят само на определени филми, без значение дали ги има в нета или не. За съжаление обаче, никой не може да каже предварително, кои ще бъдат тези филми. Или поне не и в по-голямата част от случаите.

  Отговор

 • Иван
  2010-05-04 at 17:24

  Моите наблюдения са, че повечето хора просто ходят на кино, без да знаят на какво отиват. Доста често избират на място.

  Отговор

 • Иван
  2010-05-04 at 17:37

  Тоест, повече се ходи на кино като някакъв вид социална активност и забавление, отколкото като хоби.

  Нека да ти дам три примера от 10те минути, които прекарах в киното преди прожекцията на Kick-Ass.

  1. Влизат някакви селяни и единия сочи към плаката на Clash of the Titans и вика "Това е жесток филм, бате!" и после "Ама не знам дали го дават… я да видим кво дават".

  2. Двама чичковци погледнаха програмата и избраха това, което ще почне най-скоро. В случая беше предпремиерна прожекция на "Центурион".

  3. В тоалетната двама спореха дали "Мисия Лондон" е български филм.

  Тук може да добавим и тези, които седят пред касите и сричат резюметата на филмите от програмата, а после наплюнчват пръст и избират филм.

  Много малко хора НАИСТИНА се интересуват от филма, който ще гледат. Можеш да ги накараш да идат на всичко, стига да има реклама и да няма Замунда. Така се случи с Аватар и "Мисия Лондон".

  Не казвам, че кината ще почнат да се пукат по шевовете, но със сигурност ще има положителен ефект върху бокс офиса.

  Освен това трябва да се рекламират не само филмите, но и кината с техните предимства в звук и картина. Трябва да се подобри и кино културата, но това е задача за сайтове като този.

  Отговор

 • 2010-05-04 at 18:08

  Прав си. Понякога забравям, че повечето хора не са като мен. Аз просто не мога да си представя ситуация да нямам никаква идея какво ще гледам. Разбира се, случва се от време на време по фестовете да скоча на някой филм, за който не знам абсолютно нищо, но пак в повечето случаи изкачат едно две имена, които са ми известни.

  За културата не знам :) Все още сме в началото и е рано да говорим за формирането на каквото и да е. А и не съм сигурен, че културата е най-силната ни страна :)))))

  Отговор

 • Иван
  2010-05-04 at 18:26

  Дай ми пари за реклама и ще ги накарам да гледат и гей порно.

  Отговор

 • 2010-05-04 at 19:18

  Селяните гледат гей порно и без реклама.

  PS Без Замунда и Арена посещаемостта на кината ни няма по НИКАКЪВ начин да се промени.

  Отговор

Коментирайте