Джо Данте, трейлърът на „The Hole“ и „Гремлините 3”

от на 2010-05-03
 

The Hole 3D

Джо Данте е един от режисьорите на нашето детство. През 80-те години на ХХ в, може би само Стивън Спилбърг е пленявал в по-голяма степен нашето въображение. „Пираня”, „The Howling”, „Explorers”, „Гремлините” и разбира се „Innerspace” бяха едни от най-прекрасните приключения от детските ни години. През 90-те той продължи да ни радва със „Зоната на здрача”, „Гремлините 2” и носталгичния „Малки войници”, но за съжаление оттогава насам проектите му започнаха да стават все по-редки и по-редки и след „Шантави рисунки: Отново в действие” от 2003 г., единствените му изяви бяха в телевизията.

Тази година обаче, с The Hole 3D, Данте се завръща към това, което умее най-добре, и ние тръпнем в очакване да си припомним онази атмосфера от детството, в която една дупка във мазето можеше да означава хиляди неща, но едно нещо със сигурност: приключение.

Според думите на самия Джо Данте „The Hole 3D” е:

Ретро хорър, каквито правех през 80-те. Той разказва за няколко хлапета, които слизат в мазето на една нова къща и сред всички боклуци откриват окичена с катинари, скрита врата в пода. И като всички уважаващи себе си филмови деца, тяхната мисия е да отворят вратата и да видят, какво се крие зад нея. Те успяват в това си начинание и откриват дупка, която само Господ знае къде води. Тогава Нещо излиза от нея, но аз разбира се не мога да ви кажа какво…

Разбира се, този трейлър и като цяло новият филм е прекрасен повод Данте да хвърли малко светлина върху упоритите слухове за „Гремлините 3”. Това, което той има да каже по темата, е следното:

Аз съм сигурен, че ще се случи. Прекалено ценно заглавие е, за да го подминат римейките. Смятам, че ще бъде по-скоро римейк, отколкото продължение.

Някак си бяхме сигурни, че така ще каже. Ще следим за новини по темата.

коментари
 
Отговорете »

 
 • LYUBKA
  2010-05-04 at 13:46

  Аз съм доста извън детската аудитория, но обожавам Гремляните. Ако направят 3, ще бъде супер!

  Отговор

 • 2010-05-04 at 14:00

  Последните новини, определено са за римейк, а не за продължение. Данте категорично отрече слуховете за "Гремлините 3D" – и слава богу! Разбира се, в Холивуд никога нищо не е сигурно. :)

  Отговор

Коментирайте