Задава се евентуален римейк на „Martyrs”

от на 2010-05-28
 

Задава се евентуален римейк на „Martyrs”

След опошляването на японските, корейските и испанските хоръри, явно е настъпил момента и за френските.

Във връзка с наскоро обявения, все още неозаглавен проект на „Paramount” и продуцентската компания на Майкъл Бей „Platinum Dunes” , от Bloody Disgusting са се свързали със сценариста Марк Л. Смит („Свободни стаи” и с нетърпение очаквания от нас „The Holе 3D”) с идеята той да хвърли малко повече светлина върху естеството на историята.

В процеса на интервюто, което все още предстои да бъде публикувано, Смит обсъжда и няколко от предстоящите си проекти, сред които „The Revenant” – който засега ще бъде режисиран от Джон Хилкот („The Road” и „The Proposition”) с евентуалното участие на Крисчън Бейл, както и римейка на френския хорър „Martyrs”.

„Martyrs” е част от съвременната френска нова вълна в хорър жанра и лично според нас е един от най-добрите, тежки, кървави и безкомпромисни филми които сме гледали. Колкото повече време минава откакто го гледахме и колкото повече разсъждаваме върху неговите идеи и коментари върху жестокостта и упадъка на прогнилото ни общество, както и върху провала ни като интелигентен вид да достигнем до някакво по-високо ниво на разбиране какъв е смисълът на тленното ни съществуване, толкова по-трудно ни е да се отърсим от него и се убеждаваме, че има всички шансове да се превърне в един от любимите ни филми.

Точно поради тази причина мисълта за американски римейк никак не ни допада, още повече, Смит споделя, че един от продуцентите на филма, ще е Уик Годфри, познат ни от трагедии като „Ерагон ”, римейка на „Когато звънне непознат” и поредицата „Здрач”. Каквото и да кажем оттук нататък ще бъде излишно. Моля ви недей те!

коментари
 
Отговорете »

 
 • Анонимен
  2010-05-29 at 00:19

  Преди около седмица гледах Martyrs и останах втрещен, един от най-ужасяващите филми които съм гледал.

  Отговор

 • 2010-05-29 at 02:22

  Наскоро правих класацийка в моя блог за 15те най-любими хоръри, та го включих. И понеже го обсъждахме с приятели тези дни и ми стана интересна различната гледна точка, току-що го изгледах пак. Много замисля този филм, убийствен и болен е, и всъщност, най-тревожното е, че има някаква космически голяма идея за вечното, хуманното и социалното като черта на човека…Определено е изключителен… но американците ще го развалят, почти сигурно е..

  Отговор

 • 2010-05-29 at 05:43

  Определено финалът осмисля въпросния френски gem. По принцип не си падам по torture хорър, но в "Martyrs" има някакво почти метафизично обаяние, освен това обожавам истории с развитие в атмосферата и сюжета (първата половина на филма е коренно различна от втората), особено ако вътре се намесват шизофренични патологии и философски кървища. Абе, препоръчвам го на ценители (за кеф) и на фенове на лайна като "Здрач" (с надеждата да умрат от шок и гърч)… Колкото до римейка: пфффф.

  Отговор

 • 2010-05-29 at 14:55

  “Здрач” е най-добрият хорър последните не знам колко години. Само "Бъфи" може да му се опре. :)

  Иначе за „Martyrs”, съгласен с абсолютно всичко което сте казали. Мисля, че е пределмо ясно, че адски много ме кефи. Драматургично е направо съвършен. А за финала, сега ще видиш какво ще му изпльоскат американците! :(

  Отговор

 • 2010-05-29 at 23:15

  А, точно така, точната дума е драматургия! Чудех се как да се изразя :)

  Отговор

 • MCFOXXX
  2010-10-03 at 02:30

  Мъченици е егати лудия филм! Много ме трогна на места, а накрая бях зраво наплашен и можеби гледането му ми коства лош сън няколко нощи…

  Убийствен хорър, просто убийствен!

  Отговор

Коментирайте