Мислия Лондон с впечатляващи резултати

Първо, най-накрая и България се присъедини към нормалните държави, в които собствените им филми правят толкова пари (че дори и много повече), колкото и голяма част от американските блокбастъри.

Второ, най-накрая фирмите разпространители и медиите се научиха да изнасят резултати и за зрителите, а не само за приходите. Преди време доста се изнервихме, когато за „Ледена епоха 3” бяха изнесени резултати само за рекордната сума от 693 881 за уикенда, а бройката зрители 65,137 беше пропусната като нещо маловажно.

Както и да е, за първите три дни „Мисия Лондон” регистрира 46 291 зрители и приходи от 355 120 лв. За илюстрация на магнитуда на този резултат, най-успешният български филм от новото време има общ резултат за цялото си разпространение 36 000 зрители и 255 896 лв.

Ако имате нужда от допълнително убеждаване в сериозността на успеха, ето още няколко „скромни филми” с техните зрители, които в повечето случаи се разпространяват на далеч повече екрани. „Сблъсъкът на титаните” – 39 997; „300” – 44 405 зрители, „Троя” – 42 053 зрители и „2012” – 46 631.

Очакванията за втория уикенд също не са малки и няма как иначе след добрите ревюта, които получава филмът. Да не говорим за агресивната рекламна кампания – докато пишем тези редове кратък тв спот на филма се завъртя цели три пъти. При това само по един тв канал.

Нашето ревю за „Мисия Лoндон“ може да видите тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *